SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Surftip: struinen in oude websites

terug in tijd

Kunt u zich nog herinneren hoe uw favoriete websites er vijf of tien jaar geleden uitzagen? Bekijk het via de website WayBack Machine.

Inmiddels hebben we in Nederland al weer meer dan twintig jaar toegang tot het internet. In die twintig jaar is er een hoop veranderd. Denk aan de mogelijkheden om verbinding te maken met internet - van inbellen tot wifi -, de snelheden waarmee we tegenwoordig surfen over het net en de functionaliteiten die enorm zijn uitgebreid. Maar vergeet ook niet het uiterlijk van de websites. Waar websites vroeger bestonden uit wat pagina's met tekst, zijn ze tegenwoordig steeds interactiever. Kunt u zich nog herinneren hoe uw favoriete websites er vijf jaar geleden uitzagen? Met de (Engelstalige) website WayBack Machine kunt u terugkijken in oude websites.

Hoe werkt het?

  • Ga naar de website https://archive.org/web/
  • Typ in de zoekbalk de url van de site waarvan u voorgaande edities wilt bekijken.
  • Klik op Browse history of druk op de Enter-toets.
  • Er verschijnt een tijdlijn met daaronder een kalender. Klik op het jaartal waarin u de website wilt bekijken.
  • Klik in de kalender onder de tijdlijn op een dag waarop u de website wilt bekijken. U kunt alleen dagen selecteren waarbij de datum is omcirkeld met een blauw rondje. De grootte van het rondje maakt hierbij niet uit.

De homepage die op dat moment op de website stond, komt in beeld. Helaas is het niet mogelijk om verder door de website te bladeren.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.