SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: supermarktaanbiedingen

2501-yenom Veel mensen letten op wat ze uitgeven. Op boodschappen kan best het een en ander bespaard worden. Via internet vindt u de beste aanbiedingen.

Neem bijvoorbeeld de site Supermarktaanbiedingen.com. Die biedt een indeling op supermarkt, u klikt de naam aan en ziet meteen de voordeeltjes.

Daarnaast kunt u bij Supermarktaanbiedingen.com een zoekterm aanklikken onderin beeld. Klik op een woord, bijvoorbeeld ‘aardbeien’ en u ziet een overzicht van de producten. Klik aan waar uw interesse naar uitgaat en u ziet meteen wat de aardbeien kosten bij de supermarkten.
Let op: bovenaan de site staat (soms opdringerige) reclame. Als u geen interesse hebt in hetgeen er wordt aangeboden, dan klikt u er beter niet op. Het zijn dus geen prijsvragen waarbij u iets kunt winnen, ook al lijkt dat soms wel zo. Meldingen over dat u een iPad zou hebben gewonnen, moet u negeren. Dat is misleidende informatie, alleen bedoeld om u iets aan te smeren of persoonlijke informatie te ontfutselen.

Een andere handige site is Yenom.nl. Dat is 'money' omgedraaid, wat Engels is voor 'geld'. Geld besparen in dit geval. De site biedt van alles: het laatste nieuws over geld, recepten, een nieuwsbrief. Maar het handigste is het zoeken naar aanbiedingen.

Daarvoor klikt u aan de bovenkant op Supermarkt. U ziet dan links een menu met allemaal types producten. Met het zoekvakje eronder kunt u zelf zoektermen invullen, zoals 'sinaasappels' of 'bier'. Zodra u iets aanklikt of zoekt, ziet u een overzicht van de aanbiedingen. Er staat een afbeelding bij van het product. Daarbij wat het kost, waar het te koop is en hoelang de aanbieding duurt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.