SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: test hoe veilig u woont

Tip_veilig-wonen Wat moet u doen als een bezorger van uw stopcontact gebruik wil maken voor het betaalapparaat? En is uw huis brandveilig? Doe de test.

Het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid, de KBO en het Verbond van Verzekeraars hebben de handen ineen geslagen en de digitale training 'Veilig Wonen' ontwikkeld. Hierin leert u onveilige situaties herkennen en leert u wat u kunt doen om de veiligheid in en rond het huis te vergroten. 

Voorkomen is beter dan genezen
Hoe voorkomt u dat u in een babbeltruc trapt of slachtoffer wordt van een woningoverval, inbraak of brand? Test wat u weet over veilig wonen en leer van de tips.

 • Ga naar www.woonveiliger.nl.
 • Bekijk eerst de video door te klikken op de afspeelknop of klik direct op Ga verder.
 • Klik op een van de eerste vier opties om uzelf te testen en tips te krijgen over dat bepaalde thema.
 • Ga via het pijltje rechtsonder steeds een stap verder en via het huisje rechtsboven komt u weer terug bij het overzicht.
 • Met de checklist bij punt 5 kunt u testen hoe veilig u woont. Vink de opties aan die op u van toepassing zijn en klik links op Check.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.