SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Surftip: Zorgkaart Nederland

1412-zorgkaartnederland

Op zoek naar een goede en fijne zorgaanbieder? Een overzicht van zorgaanbieders in ons land, is te vinden op de website Zorgkaart Nederland.

Zorgkaartnederland.nl is een initiatief van patiëntenfederatie NPCF, die met de website de kwaliteit van de zorg in beeld wil brengen. Op de site staat een overzicht van de beschikbare zorgaanbieders in Nederland. Daarnaast beoordelen patiënten de aanbieders op de site; u kunt er dus lezen hoe anderen over een bepaalde aanbieder denken. De waardering die mensen op Zorgkaart Nederland plaatsen, wordt gelezen door een onafhankelijke redactie voordat hij op de site komt te staan. Dit om valse beoordelingen te voorkomen.

Werking site
Zoek op de volgende manier naar een zorgaanbieder:

 • Open uw internetprogramma en surf naar Zorgkaartnederland.nl.
 • Typ in de zoekbalk bovenaan een naam, plaats of postcode.
 • Klik op het vergrootglas of op Zoeken om te zoeken.
 • Een lijst met resultaten verschijnt. Verfijn de resultaten eventueel door rechts in de balk 'Verfijn zoekopdracht' aan te klikken naar wat voor soort zorgaanbieder u op zoek bent.
 • Verfijn de resultaten eventueel nog verder of klik op een aanbieder.

Meer informatie over de instelling of de praktijk opent nu. Als er al beoordelingen zijn gegeven door mensen, ziet u een cijfer staan. De beoordelingen zijn ook te lezen. Bent u zelf patiënt? Dan kunt u een beoordeling geven.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.