SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Adobe Reader veiliger maken

2310-pdf

Kwaadwillenden sturen soms ongewenste extra's mee met een pdf. Door een instelling te wijzigen in Adobe Reader, voorkomt u dat die extra bestanden worden geopend.

In september 2015 dook er in de wereld van virussen ineens iets nieuws op. Onbekenden hadden een Word-document verborgen in een pdf. Wie de pdf opende, kreeg de vraag of ook het Word-bestand geopend moest worden. Wie dat deed, kreeg kwaadaardige codes op de computer.

Om te zorgen dat alleen de pdf wordt geopend, en niet eventuele extra bestanden, wijzigt u een instellingen in Adobe Reader. We gaan uit van een recente versie van Adobe Reader. Die heet DC. Hebt u een oudere versie? Download dan gratis de nieuwste versie via de website van Adobe. Let op: aan het begin van de installatie staat er 'Optionele aanbieding' met een of twee opties eronder. Verwijder het vinkje voor de aanbieding(en) door op de hokjes te klikken.Na installatie van Adobe Reader past u het programma aan:

  • Start Adobe Reader.
  • Klik op het menu Bewerken > Voorkeuren.
  • Klik in het linkerrijtje op Betrouwbaarheidsbeheer.
  • Verwijder het vinkje bij Het openen van niet-PDF-bijlagen in externe toepassingen toestaan. Dat doet u door op het hokje te klikken.
  • Klik op OK.

Adobe Reader opent nu geen andere bestanden dan pdf's meer.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.