SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Android-toestel opschonen met CCleaner

08122016_CCleaner-Android_250 Een smartphone of tablet met Android reageert op den duur misschien iets trager. Dat komt doordat het mobiele toestel tijdens het gebruik allerlei overbodige gegevens verzamelt. Ruim deze dataresten netjes op met de app CCleaner .

Misschien kent u CCleaner wel als programma voor de computer. Hiermee kunt u overbodige gegevens verwijderen. Dit noemt men ook wel opschonen. Wilt u weten hoe dat werkt, lees dan het artikel 'Computer opschonen met CCleaner'. CCleaner bestaat ook al enige tijd voor smartphones en tablets met Android, zodat u ook uw mobiele toestel kunt opschonen.

CCleaner installeren

Installeer de app CCleaner via de Play Store . Weet u niet meer hoe u een app installeert, lees dan de tip ' Een app downloaden uit de Play Store (Android) '.

CCleaner gebruiken

U kunt een Android-toestel als volgt opschonen:
  • Tik op de app CCleaner om de app te openen.
  • U ziet bovenaan hoeveel opslagruimte en geheugen (RAM) het mobiele toestel momenteel gebruikt. Tik op Analyseren.
  • CCleaner bekijkt nu welke bestanden er overbodig zijn. Er verschijnt een overzicht met gegevens die u kunt wissen. Neem het lijstje grondig door en zet een vinkje achter alle onderdelen die u wilt verwijderen. Houd er rekening mee dat u deze gegevens daarmee definitief wist. Twijfelt u over een onderdeel, laat dan het vinkje weg.
  • Tik op Opschonen voltooien.

CCleaner wist de gegevens nu van het Android-toestel. U kunt met CCleaner eventueel apps van het Android-toestel verwijderen. Gebruik hiervoor echter liever de eigen instellingen van Android. Lees hiervoor de tip 'App verwijderen van Android-apparaat'.

Handmatig opschonen

Wilt u uw apparaat liever helemaal handmatig opschonen? Lees dan ons artikel ' Samsung Galaxy S opruimen '.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.