SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: APK-herinneringsbrief en de Berichtenbox

tip(2)

De APK-herinneringsbrief valt niet meer op de mat wanneer hij is opgenomen in de Berichtenbox. Wie prijs stelt op gewone post kan de optie uitzetten in de Berichtenbox.

Elke autobezitter is bekend met de Algemene Periodieke Keuring (APK) die jaarlijks moet worden uitgevoerd. Wie na de vervaldatum blijft rondrijden riskeert een boete. Om te zorgen dat autobezitters de keuring op tijd laten uitvoeren, krijgen zij van de RDW zes weken voor de APK-vervaldatum een herinneringsbrief.

APK en de Berichtenbox
Hebt u een actieve Berichtenbox waarin u hebt aangegeven post van de RDW te willen ontvangen dan krijgt u de APK-herinneringsbrief niet langer per post. U hebt dit misschien wel geactiveerd zonder het te weten. Bij het aanmaken van een Berichtenbox ontvangt u namelijk standaard automatisch post van alle deelnemende organisaties in uw Berichtenbox.

APK-herinneringsbrief per post ontvangen
Wilt u de APK-herinnering per post ontvangen en niet in de Berichtenbox, volg dan deze stappen:

  • Surf naar MijnOverheid
  • Klik op Inloggen en log in zoals u dat gewend bent.
  • Klik in de oranje balk op de blauwe knop Instellingen.
  • Klik onder 'Organisaties Berichtenbox' op Landelijke organisaties.
  • Haal het vinkje weg bij RDW.
  • Klik op Bewaren.
  • Klik in de oranje balk op de rode knop Uitloggen.

Mijn Overheid en Berichtenbox
Op de website Mijn.overheid.nl staat in een beveiligde omgeving hoe u geregistreerd bent bij de overheid. Onderdeel van MijnOverheid is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u digitale post van overheidsinstanties.

Bent u met beide niet bekend? Het artikel 'Hoe werkt MijnOverheid' en de tip 'Post van de overheid in uw digitale Berichtenbox' helpen u op weg.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.