SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: APK-herinneringsbrief en de Berichtenbox

tip(2)

De APK-herinneringsbrief valt niet meer op de mat wanneer hij is opgenomen in de Berichtenbox. Wie prijs stelt op gewone post kan de optie uitzetten in de Berichtenbox.

Elke autobezitter is bekend met de Algemene Periodieke Keuring (APK) die jaarlijks moet worden uitgevoerd. Wie na de vervaldatum blijft rondrijden riskeert een boete. Om te zorgen dat autobezitters de keuring op tijd laten uitvoeren, krijgen zij van de RDW zes weken voor de APK-vervaldatum een herinneringsbrief.

APK en de Berichtenbox
Hebt u een actieve Berichtenbox waarin u hebt aangegeven post van de RDW te willen ontvangen dan krijgt u de APK-herinneringsbrief niet langer per post. U hebt dit misschien wel geactiveerd zonder het te weten. Bij het aanmaken van een Berichtenbox ontvangt u namelijk standaard automatisch post van alle deelnemende organisaties in uw Berichtenbox.

APK-herinneringsbrief per post ontvangen
Wilt u de APK-herinnering per post ontvangen en niet in de Berichtenbox, volg dan deze stappen:

 • Surf naar MijnOverheid
 • Klik op Inloggen en log in zoals u dat gewend bent.
 • Klik in de oranje balk op de blauwe knop Instellingen.
 • Klik onder 'Organisaties Berichtenbox' op Landelijke organisaties.
 • Haal het vinkje weg bij RDW.
 • Klik op Bewaren.
 • Klik in de oranje balk op de rode knop Uitloggen.

Mijn Overheid en Berichtenbox
Op de website Mijn.overheid.nl staat in een beveiligde omgeving hoe u geregistreerd bent bij de overheid. Onderdeel van MijnOverheid is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u digitale post van overheidsinstanties.

Bent u met beide niet bekend? Het artikel 'Hoe werkt MijnOverheid' en de tip 'Post van de overheid in uw digitale Berichtenbox' helpen u op weg.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.