SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: automatische back-up maken

auto-backup_home

Bescherm uw bestanden! Laat de computer automatisch een back-up maken van uw gegevens.

De bestanden op uw computer wilt u natuurlijk niet kwijtraken. Het is dus belangrijk om met regelmaat een back-up te maken van uw waardevolle bestanden. Helaas schiet het maken van een back-up er nog weleens bij in, bijvoorbeeld omdat u het te druk hebt, het vergeet of er simpelweg even geen zin in hebt. Laat de computer het werk daarom automatisch doen.

Automatisch back-uppen op Windows-computer
Windows heeft een handig hulpprogramma dat regelmatig een back-up maakt, zonder dat u er omkijken naar hebt. Lees er meer over in de volgende tips:

Automatisch back-uppen op Mac-computer
Op de Mac staat het programma Time Machine. Dit programma zorgt voor automatische back-ups van de computer. Lees er meer over in het artikel ' Back-up maken met Time Machine'. 

Back-uppen in de cloud
Het is ook mogelijk om bestanden online op te slaan. Hiervoor kunt u diensten zoals Dropbox, Google Drive, iCloud en OneDrive gebruiken. De hoeveelheid (gratis) opslagruimte verschilt per aanbieder, maar de standaard ruimte is over het algemeen niet genoeg om een back-up te maken van de gehele computer. Wel kunt u er natuurlijk voor kiezen om hier alleen de belangrijke bestanden in op te slaan. De diensten bieden na installatie een gemakkelijke toegang tot de bestanden via de Verkenner of de Finder. Bestanden die u dan aanpast in de bijbehorende map op de computer, worden gelijk gesynchroniseerd en staan op internet opgeslagen. Een bijkomend voordeel is dat u overal toegang hebt tot uw bestanden als u verbinding hebt met internet.

Back-up: de mogelijkheden op een rij
Wilt u zich meer verdiepen in de verschillende mogelijkheden voor het maken van een back-up, lees dan ook het artikel 'Back-up maken: de mogelijkheden'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.