Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 9 januari 2018

Tip: back-up maken in Windows 8.1

110913_back-up Windows8 Voorkom dat u uw waardevolle bestanden kwijtraakt. Laat Windows 8.1 automatisch back-ups maken. Het is een kwestie van instellen.

U kunt deze tip nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Omdat Windows 8.1 nog maar weinig gebruikt wordt, maken wij voor dit besturingssysteem geen nieuwe artikelen en tips. Leden van SeniorWeb kunnen met vragen terecht bij PCHulp, of wisselen kennis uit in de Windows-Club.

Een back-up is een kopie van uw bestanden op een andere plek dan uw computer. Bijvoorbeeld op een externe harde schijf. Zo beschikt u ook bij een crash van uw computer nog over die mooie foto's en documenten die u niet kwijt wilt.

Windows 8.1 heeft een handig hulpprogramma dat regelmatig een back-up maakt, zonder dat u er omkijken naar hebt. Het hulpmiddel heet 'Bestandsgeschiedenis'. Het werkt zo:

  • Sluit een externe harde schijf aan op uw pc.
  • Open het Configuratiescherm: gebruik de sneltoets Windows-toets+X en klik op Configuratiescherm.
  • Klik onder 'Systeem en beveiliging' op Bestandsgeschiedenis gebruiken om back-ups van uw bestanden te maken (ziet u dit niet staan, klik dan eerst rechtsboven achter 'Weergeven op' op Categorie).
  • Er opent een nieuw venster. Klik op Inschakelen.
  • U kunt het venster nu sluiten.

Zorg dat u uw externe harde schijf aangesloten laat op de computer, anders kan er uiteraard geen back-up worden gemaakt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.