Menu Zoek

Tip: bekijk bewaarde wachtwoorden in Chrome

040817_chrome_wachtwoorden_home

Slaat u wachtwoorden van websites in Chrome op? Bekijk een overzicht van alle in de browser opgeslagen gegevens.

De browser Chrome biedt de mogelijkheid om wachtwoorden van bezochte websites op te slaan. Zodra u de websites weer bezoekt worden de inloggegevens automatisch ingevuld. Maakt u gebruik van deze optie en wilt u zien bij welke website u dat allemaal doet? Of wilt u een opgeslagen wachtwoord achterhalen? Het is mogelijk een overzicht te bekijken van alle opgeslagen inloggegevens.  

Een opgeslagen wachtwoord achterhaalt u als volgt:  

 • Klik rechtsboven in Chrome op het pictogram van de drie puntjes 040817_chrome_wachtwoorden_pict.
 • Klik op Instellingen.
 • Het is mogelijk om in te loggen met uw Google-account om zo wachtwoorden te zien die op meerdere van u apparaten staan opgeslagen. Hier gaan wij nu niet verder op in.  Scrol naar beneden en klik op Geavanceerd.
 • Er klappen extra instellingen open. Klik onder 'Wachtwoorden en formulieren' op Wachtwoorden beheren.
 • Onder 'Opgeslagen wachtwoorden' staat een overzicht van de websites waarvan Chrome de inloggegevens bewaart.
 • We gaan nu een wachtwoord achterhalen. Klik daarvoor op het pictogram van de drie puntjes achter de naam van de website en vervolgens op Details.
  Chrome wachtwoorden opslaan
 • Een venster met de naam van de website, de gebruikersnaam en het versleutelde wachtwoord opent. Klik achter het wachtwoord op het pictogram van een oog.
 • Als de computer is beveiligd met een wachtwoord, vult u nu het wachtwoord in. Klik vervolgens op Ok.
 • Het wachtwoord is nu zichtbaar en u weet weer wat u gebruikt. Klik op Gereed om het venster te sluiten.  

Bekijk deze stappen ook in onderstaande video:

Gezamenlijke computer
Het opslaan van wachtwoorden is handig, maar toch niet altijd aan te raden. Als u de computer deelt met andere gebruikers, is het meestal niet verstandig om gebruik te maken van de functie. Zet de optie dan uit en wis eventueel opgeslagen wachtwoorden. Wij leggen uit hoe dat moet in de tip ' Wachtwoorden wissen uit Chrome'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.