SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bespaar MB's op de iPhone

iphone7 Voor een vast bedrag per maand krijgt u een hoeveelheid aan MB's van uw provider. Het is slim om uw verbruik goed in de gaten te houden. Want als u de limiet overschrijdt kunnen de kosten hoog oplopen.

Zuinig omspringen met MB's helpt om langer met uw internetbundel te doen. Onderstaande tips helpen daarbij.

Voer de volgende acties alleen uit als u verbinding hebt met wifi:

  • Een foto of andere grote bijlage bij e-mail openen.
  • Online muziek luisteren of filmpjes kijken.
  • Google Maps online gebruiken (u kunt kaarten wel van tevoren opslaan voor offline gebruik, zie de tip 'Verbetering offline kaarten in app Google Maps'.
  • Apps bijwerken/updaten.
  • Synchroniseren, bijvoorbeeld Google Agenda op uw smartphone bijwerken met de online agenda, zodat u op een computer of tablet dezelfde afspraken ziet staan.

Lees voor meer informatie 'Mobiel internet, hoeveel verbruik ik?'

Besparende instellingen voor de iPhone

Wilt u apps alleen via wifi laten bijwerken en dus niet via de mobiele internetverbinding, doe dan het volgende bij iOS 10 of hoger:

  • Tik op Instellingen > iTunes en App Store.
  • Tik op het schuifbalkje bij 'Gebruik mobiele data' als deze balk groen is. Als de balk niet meer groen is, staat de functie uit.

Apps kunnen op de achtergrond verversen. Dat betekent dat ze bepaalde informatie via internet binnenhalen, zonder dat de app openstaat. Bij het pictogram van Facebook staat soms bijvoorbeeld een cijfertje, dat aangeeft dat er een melding voor u klaarstaat. De app doet dat alleen als het de gegevens op de achtergrond mag verversen. Wilt u dit niet, zet het dan zo uit:

  • Tik op Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond
  • Tik achter de apps die u niet op de achtergrond wilt verversen, op de groene schuifbalk. Wilt u geen enkele app op de achtergrond verversen? Tik dan op Ververs op achtergrond > Uit.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.