Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: besparen op internetkosten

050516_korting_provider_home

Besparen op de internetkosten zonder over te stappen naar een andere provider; het is mogelijk.

Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde internetprovider. Als alles naar tevredenheid werkt is dit natuurlijk geen probleem, maar lagere maandlasten zijn altijd mooi meegenomen. U hoeft daarvoor niet meteen te wisselen van provider. Bekijk eerst eens de mogelijkheden van uw huidige provider.

Alles-in-eenpakket
Hebt u aparte abonnementen voor internet, televisie en bellen afgesloten bij verschillende aanbieders? Dan kan het voordelig zijn om bij bijvoorbeeld uw internetprovider te kijken naar een alles-in-eenpakket. U betaalt dan één bedrag voor internet, televisie en bellen. Er komen meestal nog wel kosten bij van het aantal gebelde minuten. Door het overstappen naar een alles-in-eenpakket bespaart u vaak tot wel tientallen euro's per maand.

Internetsnelheid
Wilt u alleen uw internetabonnement houden bij uw huidige provider, dan loont het evengoed om te kijken naar het aanbod van de verschillende abonnementen. Providers hebben namelijk de internetsnelheid de afgelopen jaren regelmatig verhoogd. De kans is de groot dat u in uw huidige abonnement meer snelheid krijgt voor hetzelfde geld, dan op het moment dat u het afsloot. De vraag is of u deze snelheid ook daadwerkelijk nodig hebt. Het is misschien mogelijk om over te stappen naar een goedkoper abonnement met een iets lagere snelheid. Let wel op dat u minimaal 20 Megabit/s downloadsnelheid krijgt. Dat is een minimale snelheid om goed gebruik te maken van het internet.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.