SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: beter privacybeheer na april-update Windows 10

tip(9)

Check welke gegevens van uw computergebruik worden gedeeld met Microsoft of verwijder al deze gegevens met één druk op de knop.

In de april-update maakt Microsoft inzichtelijk welke gebruikersgegevens worden gedeeld. Microsoft gebruikt die gegevens om WIndows te kunnen verbeteren, maar deelt sommige gegevens ook met zijn advertentienetwerk. Met de nieuwe instellingen kan de gebruiker bepalen welke gegevens mogen worden gedeeld. Ook is het mogelijk het delen van gegevens helemaal uit te zetten.

  • Klik op de Startknop.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Privacy.
  • Klik op Diagnostische gegevens en feedback.

U kunt bekijken welke gegevens Microsoft over uw pc heeft verzameld. Gebruik daarvoor de 'Viewer voor diagnostische gegevens'. Zet de schuif op 'Aan' en klik daarna op Viewer voor diagnostische gegevens. U dient een app uit de Windows Store te installeren die het mogelijk maakt de gegevens in te zien. Of u er veel aan hebt is de vraag, want de gegevens zijn nogal technisch van aard.

Belangrijker is dat u op deze plek de verzamelde gegevens kunt verwijderen. Klik daartoe onder 'Diagnostische gegevens verwijderen' op Verwijderen.

Opmerking: deze instellingen zijn beschikbaar in de laatste grote update van Windows 10. Hoe u controleert welke versie u hebt, leest u in de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?' Het versienummer dat bovenstaande optie bevat is 1803.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.