SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: browsertabblad openen vanuit Taakbalk

Internet_tabbladen_thumbnail

Ga direct vanuit de Taakbalk naar nieuw tabblad in de browser, in plaats van eerst het internetprogramma te openen. Dat scheelt net dat beetje tijd. 

Internet Explorer, Firefox en Chrome ondersteunen deze snelle functie. De standaard Windows 10-browser Edge geeft deze mogelijkheid sinds de Creators Update. Lees de tip 'Welke Windows 10-versie heb ik?' als u wilt bekijken welke update op uw computer staat.

Een nieuw tabblad openen vanuit de Taakbalk gaat in de verschillende populaire browsers, als volgt:

 • Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de browser op de Taakbalk.
 • Onder 'Taken' staan in alle browsers de verschillende opties om een nieuw venster of (incognito) tabblad te openen.
  • Klik bij Firefox op Nieuw tabblad openen of Een nieuw venster openen. 
  • Klik voor Chrome op Nieuw venster of Nieuw incognitovenster.
  • Klik bij internet Explorer InPrivate-navigatie starten of Nieuw tabblad openen.
  • Klik bij Edge op Nieuw venster of Nieuw InPrivate-venster.

In alle gevallen wordt er direct een nieuw venster of tabblad geopend. Dat is toch weer een stukje handiger dan eerst het programma openen en dan een nieuw tabblad.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.