Menu Zoek

Tip: bye, bye Vista

tip

De ondersteuning voor Windows Vista loopt binnenkort af. Wie het systeem nog gebruikt moet zich vóór 11 april bezinnen op een alternatief.

Het aftellen is begonnen. Nog slechts een paar dagen resten Windows Vista. Op 11 april stopt Microsoft de ondersteuning voor dit besturingssysteem. Dat betekent geen veiligheidsupdates meer voor Vista. Wie nog een Vista-computer gebruikt, moet omzien naar een alternatief. Verbreek in elk geval de internetverbinding. Dan is nog gerust met de computer te werken. Maar surfen, e-mailen of internetbankieren raden we ten zeerste af.

Alternatieven
Welke opties zijn er voor Vista-gebruikers?

  • De pc gebruiken zonder internet
    Zonder internetverbinding is de computer gerust nog te gebruiken. Maar e-mailen, surfen of internetbankieren is niet verstandig.
  • Een ander besturingssysteem installeren
    De kans is klein dat de pc een nieuwer besturingssysteem aankan. Maar het is altijd te proberen. Download de Windows 7 Upgrade Advisor en controleer hiermee of de computer met deze versie kan werken. Windows 7 is nog te koop, onder meer via Bol.com.
  • Een nieuwe computer kopen
    De beste optie. Koop een nieuwe pc. 
De oude pc wegdoen

Let erop dat u de oude pc veilig wegdoet. Lees hier meer over in het artikel 'Computer veilig wegdoen (Windows Vista)'. 

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.