SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: computer op een stick

tip(4)

Het is zo groot als een doorsnee usb-stick maar herbergt wel een compleet Windows 10-systeem.

Wie niet veel meer wil doen dan e-mailen en internetten kan de aanschaf overwegen van een Intel Compute Stick. Kort gezegd is dat een computer ter grootte van een usb-stick. Een computer-op-een-stokje dus, of een stick-computer.

Werking
De Compute Stick moet met een monitor worden verbonden. En natuurlijk is er ook een toetsenbord en muis nodig. Maar dan hebt u ook een complete Windows 10-computer. Met draadloos internet. E-mailen, eenvoudige tekstverwerking en internetten is goed te doen op het apparaat. En wat heel handig kan zijn: de stick is overal mee naartoe te nemen omdat hij in elke monitor geplugd kan worden. Met 32 GB zijn de opslagmogelijkheden beperkt, maar wie niet bang is voor de cloud zal niet zo snel tegen problemen aanlopen.

Al met al is de Compute Stick handig als computer voor erbij, of naast een tablet of smartphone. De adviesprijs is 160 euro. De Intel Compute Stick is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.