SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: de nieuwste phishingmails

0810-phisging Wekelijks duiken er nieuwe gevallen van phishing op. Via een paar Nederlandse sites blijft u op de hoogte van de nieuwste nep-mails.

Phishing komt van het Engelse woord 'hengelen'. Dat is ook precies wat de afzenders van phishingmails doen. Ze vissen naar persoonlijke gegevens van internetters. Dat doen ze bijvoorbeeld via de mail. Een bekend voorbeeld is een mail die zogenaamd van de bank komt. Wegens veiligheidsproblemen moet men inloggen op internetbankieren en de link staat ook al in de mail. Wie erop klikt, komt op een nagebouwde site terecht die alleen als doel heeft inloggegevens te ontfutselen.

Laatste dreigingen
Op allerlei manieren proberen kwaadwillenden, mensen te verleiden hun persoonlijke gegevens in te vullen. Op de sites van Opgelicht.nl en Veiliginternetten.nl staan de nieuwste gevallen van phishing. Wie de sites geregeld bezoekt, weet precies wat de oplichters allemaal uitproberen. Een andere handige site is Fraudehelpdesk.nl. Hier kunt u ook fraude melden. Via de website krijgt u advies wat u het best kunt doen.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.