Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 1 februari 2016

Tip: de spammap in Gmail

130312_gmail_spammap_home Kent u dat? Iemand vraagt of u een e-mailtje hebt ontvangen, maar u kunt het niet terugvinden in uw Postvak IN. Dan denkt Gmail misschien wel dat de e-mail een spambericht is. Hoe krijgt u de mail weer boven water?

Gmail filtert spamberichten zodat u geen last hebt van ongewenste e-mail. De mails worden in een spammap geplaatst. Maar als u wilt controleren of een e-mailtje in deze map is geplaatst terwijl dit eigenlijk niet de bedoeling is, opent u zelf de spammap. In Gmail zit deze een beetje verborgen.

 • Ga naar www.gmail.com en log in met uw accountgegevens.
 • Klik links, onder aan het rijtje van uw mailmapjes, op Meer.
 • Klik op Spam.
 • Zet een vinkje voor de mails die geen spam zijn.
 • Klik op Geen spam en de e-mail staat in uw Postvak IN. E-mails van deze afzender komen voortaan altijd in uw Postvak IN binnen.


Ontvangt u een e-mail in uw Postvak IN en is dit wel spam? Dan kunt u dat aangeven. Elke volgende mail van deze afzender wordt dan automatisch in de spammap gezet.

 • Zet een vinkje voor de e-mail die u wilt kenmerken als spam.
 • Boven in beeld verschijnen verschillende opties. Klik op het pictogram 'Spam rapporteren' 130312_Gmail_spam_rapporteren. De mail van deze afzender wordt voortaan automatisch in de spammap geplaatst.


In onderstaande video ziet u waar u de spammap terugvindt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.