SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: een digitaal cadeau geven

1412-kado-250

In dit tijdperk van internet en computers hoeft een cadeau niet per se een voorwerp te zijn. Er zijn ook allerlei leuke digitale cadeaus te bedenken.

Met een digitaal cadeau bedoelen we niet een pakketje dat u bij een webwinkel bestelt, maar een cadeau voor een digitale dienst of online winkel. Denk aan een lidmaatschap voor Spotify, Blendle of aan bonnen voor aankopen in online winkels als Bol.com en Etsy. Er zijn genoeg mogelijkheden. En het is weer eens wat anders dan een luchtje, een boek of chocolade. We zetten wat ideeën voor een digitaal cadeau op een rij.

Spotify
Doe iemand een paar maanden Spotify cadeau. Spotify is een muziekdienst voor op de computer, tablet en smartphone. Mensen kunnen met Spotify liedjes en cd's van internationale en Nederlandse artiesten luisteren en ontdekken. Spotify heeft een gratis versie, maar er is ook een betaalabonnement. Dat laatste heeft bijvoorbeeld als voordeel dat er geen reclame tussen de liedjes te horen is. Een aanrader voor de muziekliefhebber. Spotify kunt u één, drie, zes of twaalf maanden cadeau doen aan iemand. Het kost 9,99 euro per maand. Een cadeaubon voor Spotify kunt u online aanschaffen als u zelf lid bent van de dienst, maar ook kopen bij winkels als Albert Heijn en Bruna.

Blendle
Zoekt u een cadeau voor iemand die veel leest, uit verschillende tijdschriften en kranten? Geef hem of haar dan leestegoed voor Blendle. Blendle is een digitale kiosk waarin het mogelijk is om een hele krant of een heel tijdschrift te kopen, maar ook een los artikel. Artikelen kosten gemiddeld 20 tot 50 cent per stuk. Het aanbod aan titels is enorm: van de Telegraaf en Volkskrant tot aan Golfers Magazine, de Staantribune en Quest. Maar ook (artikelen van) Viva, de Washington Post en Story staan hier online. Als u lid bent van Blendle dan kunt u via de site gemakkelijk cadeaubonnen aanschaffen van 10, 20 of 50 euro. Bent u zelf geen lid, dan kunt u bijvoorbeeld bij Hema een tegoedbon voor Blendle kopen.

Bol.com
Bij de webwinkel Bol.com is echt van alles te koop: van boeken en muziek tot speelgoed, sieraden en meubels. Hartstikke leuk dus om een bon van Bol.com aan iemand te geven. De webwinkel biedt digitale cadeaukaarten aan. U bepaalt het bedrag en betaalt dat aan Bol. De site verstuurt dan via de mail een tegoedbon voor aankopen op de site. Ook zijn er cadeaukaarten van Bol.com te koop bij winkels als Albert Heijn en Bruna.

Etsy
Een online winkel in een heel andere categorie is Etsy. Op deze site zetten wereldwijd mensen hun producten te koop. Accessoires, lichaamsverzorgingsproducten, meubels, papierwaren, kleding, kunst en nog veel meer. Er worden geen massaproducten verkocht, maar bijzondere schatten. Ook voor Etsy zijn er cadeaukaarten te koop. U kunt een bedrag van 20, 50, 100 en 200 euro kiezen om weg te geven.

 
Tip: SeniorWeb biedt trouwens sinds kort ook cadeaulidmaatschappen aan. Hierbij krijgt de ontvanger een lidmaatschap van een jaar van SeniorWeb.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.