SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Draadloze luidspreker kopen

tip(4)

Het is vandaag de dag eenvoudig om via de smartphone, tablet of computer muziek naar een luidspreker te sturen. Waar let u op bij de aanschaf van een kleine luidspreker?

Tegenwoordig wordt de muziek draadloos van een apparaat naar de luidspreker overgeheveld. Maar aan de draadloze speaker zelf kan best een stekker zitten. Let daarom goed op wat u aanschaft: een luidspreker met of zonder stroomsnoer. Alleen de luidsprekers zonder stroomsnoer zijn handig voor onderweg. Deze worden van stroom voorzien middels een oplaadbare batterij. Ze werken dus ook, mits de batterij is opgeladen, als er geen stopcontact in de buurt is. Handig als u gaat picknicken, op de camping bent of gewoon thuis in de zon zit. 

Soorten draadloze speakers
Bedenk waar u de speaker voor wilt gebruiken. Komt hij gewoon op een vaste plek in de kamer te staan of moet hij overal en altijd geluid kunnen leveren? We laten hier de echte audiosets buiten beschouwing. 

 • Draagbare luidsprekers
  Deze zijn bedoeld voor onderweg. Ze zijn klein, licht en werken over het algemeen via bluetooth.
 • Luidsprekers met een docking station
  Hierbij wordt een smartphone of tablet in een systeem/houder geplaatst. Tijdens het afspelen van de muziek wordt de smartphone/tablet opgeladen. Sommige modellen moeten aangesloten worden op het stroomnet. Maar er bestaan ook varianten met accu's. Deze zijn ook onderweg te gebruiken. Maar ze zijn minder draagbaar dan luidsprekers zonder docking station.

Opladen speakers
Luidsprekers met een accu moeten opgeladen worden, net als tablets en smartphones. De tijd die daarvoor nodig is varieert nogal: van twee uur tot zeven uur. Een korte oplaadtijd is natuurlijk prettig. 

Accuduur
Verder verschilt de tijd dat muziek afgespeeld kan worden nogal door de verschillen in grootte van de accu. Een volle accu gaat tussen de zes en zeventien uur mee. Hier geldt zeker: langer is fijner. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.   

Test bluetoothspeaker
De Consumentenbond testte in Enter 72 voor SeniorWeb acht draadloze speakers. Lees het artikel in ons Enter-archief (alleen voor leden).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.