SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: draadloze luidspreker kopen

tip(4)

Het is vandaag de dag eenvoudig om via de smartphone, tablet of computer muziek naar een luidspreker te sturen. Waar let u op bij de aanschaf van een kleine luidspreker?

Tegenwoordig wordt de muziek draadloos van een apparaat naar de luidspreker overgeheveld. Maar aan de draadloze speaker zelf kan best een stekker zitten. Let daarom goed op wat u aanschaft: een luidspreker met of zonder stroomsnoer. Alleen de luidsprekers zonder stroomsnoer zijn handig voor onderweg. Deze worden van stroom voorzien middels een oplaadbare batterij. Ze werken dus ook, mits de batterij is opgeladen, als er geen stopcontact in de buurt is. Handig als u gaat picknicken, op de camping bent of gewoon thuis in de zon zit. 

Soorten draadloze speakers
Bedenk waar u de speaker voor wilt gebruiken. Komt hij gewoon op een vaste plek in de kamer te staan of moet hij overal en altijd geluid kunnen leveren? We laten hier de echte audiosets buiten beschouwing. 

  • Draagbare luidsprekers
    Deze zijn bedoeld voor onderweg. Ze zijn klein, licht en werken over het algemeen via bluetooth.
  • Luidsprekers met een docking station
    Hierbij wordt een smartphone of tablet in een systeem/houder geplaatst. Tijdens het afspelen van de muziek wordt de smartphone/tablet opgeladen. Sommige modellen moeten aangesloten worden op het stroomnet. Maar er bestaan ook varianten met accu's. Deze zijn ook onderweg te gebruiken. Maar ze zijn minder draagbaar dan luidsprekers zonder docking station.

Opladen speakers
Luidsprekers met een accu moeten opgeladen worden, net als tablets en smartphones. De tijd die daarvoor nodig is varieert nogal: van twee uur tot zeven uur. Een korte oplaadtijd is natuurlijk prettig. 

Accuduur
Verder verschilt de tijd dat muziek afgespeeld kan worden nogal door de verschillen in grootte van de accu. Een volle accu gaat tussen de zes en zeventien uur mee. Hier geldt zeker: langer is fijner. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan.   

Test bluetoothspeaker
De Consumentenbond testte in Enter 72 voor SeniorWeb acht draadloze speakers. Lees het artikel in ons Enter-archief (alleen voor leden).

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.