Menu Zoek

Tip: eerder bezochte website terugvinden in Chrome

1808-chrome

Internetprogramma's houden bij welke websites zijn bezocht. De lijst met bezochte websites kan goed van pas komen. Bijvoorbeeld als u een site hebt bezocht waarvan u het webadres niet meer weet.

Chrome heeft een gebruiksvriendelijke Geschiedenis. Daarmee kunt u een eerder bezochte website opzoeken. Handig als u het webadres van die ene leuke site bent vergeten. Het doorzoeken van de Geschiedenis werkt zo:

 • Start Chrome.
 • Klik rechtsboven op de knop 'Google Chrome aanpassen en beheren'. Dat is de knop met de drie puntjes.
 • Klik in het menu dat verschijnt op Geschiedenis of Geschiedenis en recente tabbladen > Geschiedenis.
 • De Geschiedenis opent. Het is een overzicht van alle webpagina's die zijn bezocht in deze browser. De pagina's zijn op datum gesorteerd. Bij elke site staat het tijdstip van het bezoek, de naam van de websites en het webadres. Boven in beeld staat een zoekbalk. Weet u nog de naam van de organisatie of een onderwerp dat op de bezochte site stond? We gaan het proberen te vinden. Typ een woord of een deel van een zoekwoord in het zoekvak.
 • Chrome doorzoekt de Geschiedenis en toont de resultaten in een lijstje. Klik met de rechtermuisknop op de link en kies daarna Link openen in nieuw tabblad.

De website opent. Als dit niet de website was waarnaar u op zoek was, dan kunt u via het tabblad met de Geschiedenis een ander zoekresultaat bekijken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.