SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: Flipboard voor Windows 10

tip(4)

De app Flipboard presenteert artikelen, nieuws en foto's van diverse bronnen op internet in een mooi magazine-opmaak.

Wie graag het internet afstruint op interessant nieuws, leuke verhalen en wetenswaardigheden kan met de app Flipboard zijn eigen magazine samenstellen. Handig en leuk. Handig omdat de verhalen via Flipboard naar u toe komen. Dus is het niet meer nodig langs de verschillende websites te surfen. Leuk omdat Flipboard een digitaal tijdschrift samenstelt op basis van uw voorkeuren. En wie daarnaast nog een tablet of smartphone gebruikt, kan ook daarop Flipboard installeren. De app onthoudt dan uw leesinstellingen op alle apparaten.

Hoe Flipboard werkt 
Download de app Flipboard uit de Windows Store. Open daarna de app. U moet een account aanmaken om Flipboard te kunnen gebruiken. Daarna start de voorpagina. Hier plaatst Flipboard een selectie van de artikelen waarop u geabonneerd bent. U ziet één beeldvullend artikel dat steeds gewisseld wordt. Om meer te zien moet u de pagina omslaan, zoals bij een echt tijdschrift. Dit kan door te klikken op de pijl rechts. Maar u kunt ook op de rechterpijltoets drukken die u vindt aan de rechterkant op uw toetsenbord.

Nu ziet u wat u zou kunnen vergelijken met de inhoudsopgave van een tijdschrift. Standaard worden er een aantal rubrieken getoond, maar dit kunt u naar eigen wens aanpassen. Zichtbaar zijn onder meer de rubrieken 'Uitgelicht', 'Inside Flipboard' en 'Nieuws'.

Bronnen toevoegen
Leest u vaak nieuws uit de Telegraaf of Nu.nl dan kunt u deze als bron toevoegen. Dit gaat als volgt:

  • Klik in de inhoudsopgave bovenaan op Ontdek.
  • Links ziet u nu een overzicht van allerlei onderwerpen. Eén daarvan is gericht op Nederland en heet daarom ook 'Nederland'. Klik daarop.
  • Nu hebt u de gelegenheid om u te abonneren op rubrieken, zoals 'Films', 'Fotografie' of 'Internet & ICT'. Of op bronnen zoals de Volkskrant. Klik op het icoon van de boekenlegger om uzelf te abonneren. De rubriek of bron verschijnt vervolgens automatisch in de inhoudsopgave.

Wilt u een item uit de inhoudsopgave verwijderen klik dan met de rechtermuisknop op een willekeurig item. Klik in het menu onderaan op Bewerken. Klik op het kruisje naast de items die u wilt verwijderen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.