SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Flipboard voor Windows 10

tip(4)

De app Flipboard presenteert artikelen, nieuws en foto's van diverse bronnen op internet in een mooi magazine-opmaak.

Wie graag het internet afstruint op interessant nieuws, leuke verhalen en wetenswaardigheden kan met de app Flipboard zijn eigen magazine samenstellen. Handig en leuk. Handig omdat de verhalen via Flipboard naar u toe komen. Dus is het niet meer nodig langs de verschillende websites te surfen. Leuk omdat Flipboard een digitaal tijdschrift samenstelt op basis van uw voorkeuren. En wie daarnaast nog een tablet of smartphone gebruikt, kan ook daarop Flipboard installeren. De app onthoudt dan uw leesinstellingen op alle apparaten.

Hoe Flipboard werkt 
Download de app Flipboard uit de Windows Store. Open daarna de app. U moet een account aanmaken om Flipboard te kunnen gebruiken. Daarna start de voorpagina. Hier plaatst Flipboard een selectie van de artikelen waarop u geabonneerd bent. U ziet één beeldvullend artikel dat steeds gewisseld wordt. Om meer te zien moet u de pagina omslaan, zoals bij een echt tijdschrift. Dit kan door te klikken op de pijl rechts. Maar u kunt ook op de rechterpijltoets drukken die u vindt aan de rechterkant op uw toetsenbord.

Nu ziet u wat u zou kunnen vergelijken met de inhoudsopgave van een tijdschrift. Standaard worden er een aantal rubrieken getoond, maar dit kunt u naar eigen wens aanpassen. Zichtbaar zijn onder meer de rubrieken 'Uitgelicht', 'Inside Flipboard' en 'Nieuws'.

Bronnen toevoegen
Leest u vaak nieuws uit de Telegraaf of Nu.nl dan kunt u deze als bron toevoegen. Dit gaat als volgt:

  • Klik in de inhoudsopgave bovenaan op Ontdek.
  • Links ziet u nu een overzicht van allerlei onderwerpen. Eén daarvan is gericht op Nederland en heet daarom ook 'Nederland'. Klik daarop.
  • Nu hebt u de gelegenheid om u te abonneren op rubrieken, zoals 'Films', 'Fotografie' of 'Internet & ICT'. Of op bronnen zoals de Volkskrant. Klik op het icoon van de boekenlegger om uzelf te abonneren. De rubriek of bron verschijnt vervolgens automatisch in de inhoudsopgave.

Wilt u een item uit de inhoudsopgave verwijderen klik dan met de rechtermuisknop op een willekeurig item. Klik in het menu onderaan op Bewerken. Klik op het kruisje naast de items die u wilt verwijderen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.