SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: foto’s delen met Dropbox

tip(1) Met het programma Dropbox deelt u eenvoudig allerlei bestanden. Ook foto's.

Bent u nog niet bekend met het programma Dropbox lees dan het artikel 'Dropbox: een virtuele USB-stick'. 

Is Dropbox eenmaal geïnstalleerd dan wordt het een map in de Windows Verkenner. Bestanden die in die map worden gezet, worden automatisch op een veilige plek online geplaatst. Alleen u hebt toegang tot die bestanden. Dus u hoeft niet bang te zijn dat onbekenden uw bestanden kunnen zien. Maar het is wel mogelijk bestanden te delen. U maakt dan een map of bestand toegankelijk voor mensen die u uitnodigt.

We gaan ervan uit dat u weet hoe u mapjes maakt in de Windows Verkenner en hoe u daar foto's in kunt plaatsen. Plaats een map met foto's in de Dropbox-map in de Verkenner. Vervolgens werkt het delen op deze manier:

  • Open de Windows Verkenner.
  • Ga naar de Dropbox-map.
  • Ga met de muisaanwijzer over de map die of het bestand dat u wilt delen. 
  • Rechts verschijnt de optie 'Delen'. Klik hierop. 
  • Typ vervolgens achter 'Aan' het e-mailadres van de persoon met wie u het bestand of de map wilt delen. 
  • Er verschijnen tijdens het typen suggesties. Klik op de desbetreffende persoon. 
  • Typ eventueel een tekst in het veld 'Voeg een bericht toe (optioneel)'.
  • Deelt u een map met iemand, dan kunt u aangeven of de ontvanger het bestand alleen kan bekijken of ook kan bewerken. Automatisch is 'Kan bewerken' geselecteerd. Klik op Kan bewerken > Kan weergeven als de ontvanger alleen de bestanden in de map mag bekijken. 
  • Klik vervolgens op Delen. Er wordt een e-mail verstuurd.

Degene die de e-mail ontvangt hoeft alleen maar op de link te klikken en ziet de foto's. Het aardige van Dropbox is dat het foto's herkent. Daarom worden ze mooi weergegeven op een zwarte achtergrond. En verder wordt de map voortdurend gesynchroniseerd; dus als u foto's toevoegt aan de map of verwijdert dan zien degenen met wie u de map hebt gedeeld deze wijzigingen ook.  

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.