SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: foto sepia maken met Picasa

SepiaFoto_home(1)

Kent u de sepia-foto's uit de jaren zeventig nog? De bruine tinten doen nostalgisch aan. Ook moderne foto's zijn in Picasa te voorzien van een sepia-uitstraling.

Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

Om een foto sepia-kleuren te geven, doet u het volgende:

  • Dubbelklik in de fotobibliotheek van Picasa op de afbeelding die u wilt veranderen.
  • Deze opent in het bewerkingsgedeelte. Links in beeld staan verschillende opties verdeeld over tabbladen. Klik op het tabblad met het penseel.
  • Klik op sepia. Deze optie staat op de bovenste rij in het midden.
  • De foto wordt omgezet in sepia-tinten. Tevreden over het resultaat? Klik op het menu Bestand > Opslaan als en sla uw foto op in de gewenste map.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.