Menu Zoek

Tip: foto's en video's op pc zetten

070917_verkenner_foto-overzetten_thumb Leer handmatig foto’s en video’s overzetten naar de computer via de Verkenner. U weet voortaan voor elk apparaat hoe u te werk gaat.

Foto's en video's worden gemaakt met een digitale camera. Elk apparaat en ook de computer zelf heeft hulpprogrammaatjes om opnamen over te zetten. Maar die hebt u niet nodig als u de methode via de Verkenner kent. Deze methode werkt ook voor de meeste tablets en smartphones. Of het voor uw apparaat werkt, is een kwestie van proberen. 

Bent u nog niet zo thuis in de Verkenner, lees dan eerst het artikel 'De Verkenner'. 

Een apparaat dat u aansluit op de computer wordt weergegeven in de Verkenner. Via de Verkenner kunt u de foto's en video's vervolgens kopiëren naar een map op de computer. Ga als volgt te werk: 

  • Zet het apparaat aan en sluit het via een usb-kabel aan op de computer. Een digitale camera moet u meestal aan zetten op de weergavestand (in plaats van de opnamestand).
  • Open de Verkenner. Klik op het pictogram  Pictogram van de Verkenner op de Taakbalk of gebruik de toetscombinatie Windows+E.
  • Klik links op Deze pc (Windows 10) of Computer (Windows 7).
  • Rechts ziet u 'Apparaten en stations'. Daaronder staat het aangesloten apparaat, bijvoorbeeld weergegeven als 'Verwisselbare schijf' of de naam van het apparaat. Dubbelklik erop.
  • U zit nu als het ware in het apparaat. Ga op zoek naar de map met de naam DCIM. In deze map zult u de foto's en video's vinden die op het apparaat staan. Voor elk apparaat zal de map een andere naam hebben. Schrijf voor uzelf op in welke map u de beelden vindt, dan hoeft u voortaan niet meer te zoeken.
  • Kopieer vanaf deze plek de afbeeldingen naar een map op uw computer. Hoe u bestanden verplaatst of kopieert in de Verkenner leest u in het artikel 'Bestanden ordenen'.

Apparaat loskoppelen 
Voor u het aangesloten apparaat weer uit de usb-poort haalt, moet u het op de juiste manier verwijderen. Anders kunnen de bestanden op de stick beschadigen.

  • Klik rechtsonder in het Systeemvak (links van de Windows-klok) op het pictogram 'Hardware veilig verwijderen' Pictogram: Hardware verwijderen (Windows 7)  of Pictogram: Hardeware verwijderen (Windows 10). Klik eerst op het pijltje 'Verborgen pictogrammen weergeven'  Pictogram: Verborgen pictogrammen weergeven als u het pictogram niet ziet.
  • Klik op [Naam van het apparaat] uitwerpen/veilig verwijderen.
  • Haal het apparaat uit de computer als u de melding ziet dat het veilig verwijderd kan worden.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.