Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 17 september 2020

Tip: geen reclame met uw Facebookprofiel

25315_facebook_thumbs-up Een eigen foto terugzien in een reclame omdat u de foto op Facebook had gezet? Het kan zomaar gebeuren in de toekomst. Gelukkig is dit te voorkomen.

Een beetje gluren bij de buren, op de hoogte blijven van familie aan de andere kant van de wereld, uw belevenissen delen met vrienden. Allemaal leuke aspecten van Facebook. Maar u wilt natuurlijk niet dat uw foto's en statusupdates gebruikt worden voor reclamedoeleinden. Steek daar een stokje voor.

 • Surf naar www.facebook.com en log in.
 • Klik rechtsboven in de blauwe balk op het driehoekje 25315_Facebook_pijltje.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik links op Advertenties.
 • U komt op de pagina 'Je advertentievoorkeuren'. Klik onder 'Advertentie-instellingen' op Advertenties met je sociale acties.
 • Klik op het selectievakje onder 'Mijn sociale acties met advertenties toevoegen voor' en selecteer Niemand.

De reclames die u op Facebook ziet zijn afgestemd op uw gebruik. Wilt u niet dat deze informatie gebruikt wordt om reclame op uw af te stemmen in apps en op websites buiten die van Facebook-bedrijven, geef hier dan geen toestemming voor.

 • U bent nog steeds op de pagina advertentievoorkeuren. Klik op deze pagina op Advertenties in apps en op websites buiten die van Facebook-bedrijven.
 • Klik op het selectievakje onder 'Bekijk advertenties op basis van mijn Facebook-advertentievoorkeuren op apps en websites buiten de Facebook-bedrijven om' en selecteer Nee.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.