Zoeken
Menu Zoek

Tip: geluid bij indrukken Caps Lock-toets

tip(2) Koppel een geluidje aan de Caps Lock-toets. Dan hebt u het meteen door als u per ongeluk de toets indrukt.

 

De Caps Lock-toets is de blindedarm van het toetsenbord. Vroeger had hij misschien nut, maar tegenwoordig is het een overbodig onderdeel. Hij heeft maar één functie: alles in hoofdletters schrijven. Een functie die u eigenlijk nooit gebruikt. Maar die Caps Lock-toets zit wel onhandig aan de linkerkant van het toetsenbord, zodat u hem gemakkelijk per ongeluk aanzet. Zonder er erg in te hebben typt u een heel stuk in hoofdletters. Of vertwijfeld dat een wachtwoord niet wordt geaccepteerd, beseft u opeens dat Caps Lock aanstaat.

Om dat te voorkomen kunt u het toetsenbord zo instellen dat er een geluid klinkt als u de toets indrukt. Dit gaat als volgt: 

  • Klik op Starten > Configuratiescherm (gebruik in Windows 10 of 8.1 de sneltoets Windows-toets+X en klik op Configuratiescherm).
  • Klik op Toegankelijkheid (ziet u dit niet staan, klik dan eerst rechtsboven achter 'Weergeven op' op Categorie).
  • Klik op Wijzigen hoe het toetsenbord werkt.
  • Zet een vinkje bij de optie Wisseltoetsen inschakelen.
  • Klik op OK.

Voortaan hoort u een geluid als u de Caps Lock-toets indrukt. Een hoge blieb als hij aangaat, en een lage blieb als hij wordt uitgezet. 

U hoort geen geluid? Controleer dan uw geluidsinstellingen. 

  • Klik op Starten > Configuratiescherm (gebruik in Windows 10 of 8.1 de sneltoets Windows-toets+X en klik op Configuratiescherm).
  • Klik op Hardware en geluiden (ziet u dit niet staan, klik dan eerst rechtsboven achter 'Weergeven op' op Categorie).
  • Klik op Systeemvolume aanpassen.
  • Controleer of bij 'Syst. geluiden' het schuifje ver genoeg naar boven staat.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.