SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: gemakkelijker artikelen lezen in Safari

151215_safari_reader_home

Hebt u op de Mac moeite met het lezen van teksten op een website? De Reader-weergave van Safari zorgt voor een rustige pagina met alleen de benodigde tekst.

Het lezen van teksten op een website kan lastig en vermoeiend zijn. Afbeeldingen en advertenties op een website leiden af van de eigenlijke tekst. De internetbrowser Safari heeft daar een oplossing voor: de Reader-weergave. Hiermee worden alleen de tekst en eventuele belangrijke afbeeldingen getoond. De menu's, overige afbeeldingen en advertenties zijn verwijderd. Dit zorgt voor veel rustigere pagina's. Gemakkelijker om te lezen dus. 

Gebruik de Reader-weergave als volgt:

 • Open in Safari de webpagina waarop het artikel staat dat u wilt lezen.
 • Open nu het artikel dat u wilt lezen. 
 • Klik in de adresbalk op het pictogram met de horizontale streepjes 151215_safari_reader_pict_reader of open de weergave door in het menu te klikken op Weergave > Toon Reader.  De functie is niet op elke webpagina te gebruiken. Zo werkt het niet op de meeste homepagina's, omdat daar geen duidelijk hoofdartikel op staat. Het pictogram met de horizontale streepjes is dan ook niet zichtbaar.

  151215_safari_reader_1
 • De Reader-weergave opent. U kunt het artikel rustig lezen.
 • Pas eventueel ook de weergave nog aan. Klik daarvoor in de adresbalk op het pictogram met de letters 151215_safari_reader_pict_opmaak

  151215_safari_reader_2
 • Bepaal in het uitklapmenu de lettergrootte, achtergrondkleur en het lettertype.
 • Sluit de Reader-weergave door weer op het pictogram met de horizontale streepjes 151215_safari_reader_pict_reader2 te klikken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.