SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: gids voor digitale zorg

121016_DigitaleZorgGids Om zorg bereikbaarder en inzichtelijker te maken, komen er steeds meer digitale initiatieven van de grond. Wat past bij u en wie biedt deze zorg aan?

Digitale zorg, wat is dat eigenlijk? Met digitale zorg worden alle diensten en producten bedoeld die op een digitale manier bijdragen aan uw gezondheid, uw gezondheid inzichtelijk maken of die zorgen dat u digitaal met zorgverleners in contact staat. Denk aan een herhaalrecept dat u digitaal aanvraagt en ontvangt of krijg digitaal inzicht in uw medisch dossier. 

DigitaleZorgGids
Patiëntenfederatie Nederland ziet digitale zorg als een belangrijk hulpmiddel. Het geeft u meer regie over uw zorgtraject en biedt gemak. Vandaar dat het de DigitaleZorgGids is gestart. Dit is een website die de digitale zorgproducten in Nederland in kaart brengt. Op de website Digitalezorggids.nl is te zien:

  • welke typen digitale zorgdiensten er zijn;
  • waar deze diensten worden aangeboden;
  • welke specifieke producten worden gebruikt;
  • hoe een product wordt gewaardeerd door patiënten, zorgverleners en zorgexperts.

Hoe gebruikt u de gids?
Gebruik de website om de verschillende digitale mogelijkheden te verkennen. Wat is bijvoorbeeld een E-consult? En wat houdt het in om online een medisch dossier in te zien? Via de homepagina van Digitalezorggids.nl leert u meer over deze mogelijkheden door er onder 'Hoe gebruik ik digitale zorgdiensten?' op te klikken. Kiest u bijvoorbeeld voor 'Videoconsult', dan leest u hoe een videoconsult in zijn werk gaat en welke producten er zijn. Bijvoorbeeld apps voor op de tablet of smartphone die het videoconsult mogelijk maken. Scrolt u verder naar beneden, dan ziet u welke zorgaanbieders werken met een videoconsult.

Werkt uw arts met een specifiek product en wilt u weten hoe dat product gewaardeerd wordt, zoek er dan naar via de zoekbalk. Een voorbeeld: uw arts raadt 'Reuma app' aan met onder andere oefeningen om soepel te blijven en een logboek. Zoek dan via de zoekbalk naar 'Reuma app' en klik op Reviews om te kijken wat andere gebruikers van het product vinden.

Tot slot
Deze online gids voor digitale zorg wordt in de loop der tijd steeds meer gevuld met zorgverleners die digitale zorg verlenen en met zogeheten reviews (recensies) door gebruikers en experts uit de zorg.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.