SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: gids voor digitale zorg

121016_DigitaleZorgGids Om zorg bereikbaarder en inzichtelijker te maken, komen er steeds meer digitale initiatieven van de grond. Wat past bij u en wie biedt deze zorg aan?

Digitale zorg, wat is dat eigenlijk? Met digitale zorg worden alle diensten en producten bedoeld die op een digitale manier bijdragen aan uw gezondheid, uw gezondheid inzichtelijk maken of die zorgen dat u digitaal met zorgverleners in contact staat. Denk aan een herhaalrecept dat u digitaal aanvraagt en ontvangt of krijg digitaal inzicht in uw medisch dossier. 

DigitaleZorgGids
Patiëntenfederatie Nederland ziet digitale zorg als een belangrijk hulpmiddel. Het geeft u meer regie over uw zorgtraject en biedt gemak. Vandaar dat het de DigitaleZorgGids is gestart. Dit is een website die de digitale zorgproducten in Nederland in kaart brengt. Op de website Digitalezorggids.nl is te zien:

  • welke typen digitale zorgdiensten er zijn;
  • waar deze diensten worden aangeboden;
  • welke specifieke producten worden gebruikt;
  • hoe een product wordt gewaardeerd door patiënten, zorgverleners en zorgexperts.

Hoe gebruikt u de gids?
Gebruik de website om de verschillende digitale mogelijkheden te verkennen. Wat is bijvoorbeeld een E-consult? En wat houdt het in om online een medisch dossier in te zien? Via de homepagina van Digitalezorggids.nl leert u meer over deze mogelijkheden door er onder 'Hoe gebruik ik digitale zorgdiensten?' op te klikken. Kiest u bijvoorbeeld voor 'Videoconsult', dan leest u hoe een videoconsult in zijn werk gaat en welke producten er zijn. Bijvoorbeeld apps voor op de tablet of smartphone die het videoconsult mogelijk maken. Scrolt u verder naar beneden, dan ziet u welke zorgaanbieders werken met een videoconsult.

Werkt uw arts met een specifiek product en wilt u weten hoe dat product gewaardeerd wordt, zoek er dan naar via de zoekbalk. Een voorbeeld: uw arts raadt 'Reuma app' aan met onder andere oefeningen om soepel te blijven en een logboek. Zoek dan via de zoekbalk naar 'Reuma app' en klik op Reviews om te kijken wat andere gebruikers van het product vinden.

Tot slot
Deze online gids voor digitale zorg wordt in de loop der tijd steeds meer gevuld met zorgverleners die digitale zorg verlenen en met zogeheten reviews (recensies) door gebruikers en experts uit de zorg.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.