SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: goede houding bij tabletgebruik

190516_houding_tablet

Al snel zit u lange tijd met de tablet op schoot. Vaak in een houding die belastend is voor het lichaam. Spaar uw lichaam en let op een goede houding.

Tablets zijn bedoeld om korte tijd op te werken. Toch maken veel mensen al snel lange tijd achter elkaar gebruik van het apparaat. En de kracht van het apparaat is ook de valkuil; u kunt het overal gebruiken. Dus ook op plaatsen, zoals de bank, waar uw houding slechter is. Daarbij komt nog de belasting van het vasthouden en typen. Dit alles bij elkaar zorgt voor overbelasting en vermoeidheid. Vooral de duim, hand, schouders en nek hebben het zwaar te verduren. Let daarom tijdens tabletgebruik op uw houding.

Afwisseling
Ongeacht waar u gebruikmaakt van de tablet: zorg voor afwisseling. Verander elke vijftien minuten van houding. Veel gebruikers zitten namelijk lang in dezelfde houding. Dit is slecht voor het lichaam. Probeer er daarom aan te denken dat u regelmatig gaat verzitten.

Bank
Veel tabletgebruikers werken op de bank met het apparaat. Deze favoriete plek is echter niet ideaal voor het lichaam. Pas de kijkhoek aan om de belasting voor het lichaam, met name de nek, te verlagen. Trek uw knieën op en leg de tablet hierop of leg onder het apparaat een paar kussens. Doordat de tablet dan schuin staat, komt er minder spanning op de nek te staan.

Tafel
Gaat u langere tijd aan de slag op de tablet? Neem dan plaats aan een tafel. Hier creëert u het gemakkelijkst een goede houding. Neem hierbij de volgende tips mee:

  • Zit recht achter de tafel.
  • Zit op een goede stoel.
  • Zet de tablet schuin omhoog. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tabletsteun.
  • Gebruik een los toetsenbord.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.