Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: goede houding bij tabletgebruik

190516_houding_tablet

Al snel zit u lange tijd met de tablet op schoot. Vaak in een houding die belastend is voor het lichaam. Spaar uw lichaam en let op een goede houding.

Tablets zijn bedoeld om korte tijd op te werken. Toch maken veel mensen al snel lange tijd achter elkaar gebruik van het apparaat. En de kracht van het apparaat is ook de valkuil; u kunt het overal gebruiken. Dus ook op plaatsen, zoals de bank, waar uw houding slechter is. Daarbij komt nog de belasting van het vasthouden en typen. Dit alles bij elkaar zorgt voor overbelasting en vermoeidheid. Vooral de duim, hand, schouders en nek hebben het zwaar te verduren. Let daarom tijdens tabletgebruik op uw houding.

Afwisseling
Ongeacht waar u gebruikmaakt van de tablet: zorg voor afwisseling. Verander elke vijftien minuten van houding. Veel gebruikers zitten namelijk lang in dezelfde houding. Dit is slecht voor het lichaam. Probeer er daarom aan te denken dat u regelmatig gaat verzitten.

Bank
Veel tabletgebruikers werken op de bank met het apparaat. Deze favoriete plek is echter niet ideaal voor het lichaam. Pas de kijkhoek aan om de belasting voor het lichaam, met name de nek, te verlagen. Trek uw knieën op en leg de tablet hierop of leg onder het apparaat een paar kussens. Doordat de tablet dan schuin staat, komt er minder spanning op de nek te staan.

Tafel
Gaat u langere tijd aan de slag op de tablet? Neem dan plaats aan een tafel. Hier creëert u het gemakkelijkst een goede houding. Neem hierbij de volgende tips mee:

  • Zit recht achter de tafel.
  • Zit op een goede stoel.
  • Zet de tablet schuin omhoog. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tabletsteun.
  • Gebruik een los toetsenbord.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.