SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: goedkoop een auto huren via internet

1505-auto Geen auto, maar er wel af en toe eentje nodig? Via internet vindt u de goedkoopste en beste aanbieders van huurauto's.

Waar het gaat om autoverhuur, zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Wie incidenteel een wagen nodig heeft of bijvoorbeeld een bestelbusje wil gebruiken om goederen te vervoeren, kan terecht bij de bekende autobedrijven zoals Avis. Wie liever een auto in de omgeving ergens heeft staan om af en toe te gebruiken, kan kiezen voor het systeem van auto delen. Daarbij staat er een auto op een vaste plek en kunnen leden uit de omgeving die huren.

Prijzen vergelijken
Om een goedkope huurauto te vinden via internet, kunt u natuurlijk de websites van actieve bedrijven bezoeken en kijken wat het kost. U kunt ook een vergelijkingssite gebruiken. De website Skyscanner bijvoorbeeld. Deze is vooral bekend van prijsvergelijking voor vliegtickets, maar er is ook een gedeelte voor autohuur.

U geeft aan waar u de auto wilt ophalen en afgeven, en wanneer u er gebruik van wilt maken. Het systeem gaat voor u op zoek. U bepaalt welk type auto het moet worden, zoals mini of economy, en of er aanvullende zaken zoals airconditioning aanwezig moeten zijn. Het systeem vergelijkt het aanbod van onder meer Europcar, Budget en Avis.

Auto delen
Wie liever een deelauto rijdt, kan daarvoor terecht bij verschillende bedrijven. Bekende zijn Greenwheels en Snappcar. Greenwheels werkt op basis van een abonnement. Bij Snappcar huurt u een auto van een particulier. De site regelt alles, ook de verzekering. Ook de ANWB heeft een site voor autodelers.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.