Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: groepsgesprek in Skype op Windows 10

2209-skype-groepsgesprek

In Windows 10 zit een uitgeklede versie van Skype. U gebruikt die om chat- of videogesprekken te voeren met uw contactpersonen. Ook groepsgesprekken zijn mogelijk.

De versie van Skype die standaard in Windows 10 zit, heet Skype-voorbeeld. Deze app biedt snel toegang tot de belangrijkste functies van Skype, zoals chatten en videobellen. U hoeft geen speciaal programma te installeren want deze lichtere versie van het programma Skype is ingebouwd in Windows 10.

Gesprekken voeren
Met Skype voert u gesprekken via de chat, audio of video met contactpersonen. In Skype-voorbeeld is een groepsgesprek mogelijk tot 25 mensen, inclusief uzelf. Start zo een groepsgesprek:

  • Klik op de knop Starten.
  • Het Startmenu opent. Klik op Skype.
  • Het programma opent. Bent u nog niet ingelogd? Vul dan uw Skype-naam, mobiele telefoonnummer of e-mailadres in. Klik vervolgens op Volgende. Typ daaronder uw wachtwoord en klik op Aanmelden. Als u wel was ingelogd, is dit niet nodig en gaat u meteen naar het Startscherm van Skype.
  • Klik naast het veld met daarin de tekst 'Zoeken in Skype' op een afbeelding van een plusje.
  • Klik op Nieuwe Chat.
  • Rechts in beeld klapt een menu uit met uw contactpersonen. Selecteer de gewenste contactpersonen door op de hokjes voor hun naam te klikken.
  • Staat iedereen aangevinkt? Klik dan onder in beeld op Starten.
  • Een groeps-chatgesprek opent. Hierin kan iedereen die online is en meedoet aan het gesprek, iets typen.
  • U kunt mensen ook bellen als u een webcam/camera op de computer heeft aangesloten en de andere personen ook. Klik daarvoor boven in beeld op het pictogram van een telefoon in een blauwe cirkel. De telefoon gaat 'rinkelen' en nu is het wachten tot de eerste contactpersoon opneemt.

Verder werkt een groepsgesprek hetzelfde als een gesprek met één persoon.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.