SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: groepsgesprek in Skype op Windows 10

2209-skype-groepsgesprek

In Windows 10 zit een uitgeklede versie van Skype. U gebruikt die om chat- of videogesprekken te voeren met uw contactpersonen. Ook groepsgesprekken zijn mogelijk.

De versie van Skype die standaard in Windows 10 zit, heet Skype-voorbeeld. Deze app biedt snel toegang tot de belangrijkste functies van Skype, zoals chatten en videobellen. U hoeft geen speciaal programma te installeren want deze lichtere versie van het programma Skype is ingebouwd in Windows 10.

Gesprekken voeren
Met Skype voert u gesprekken via de chat, audio of video met contactpersonen. In Skype-voorbeeld is een groepsgesprek mogelijk tot 25 mensen, inclusief uzelf. Start zo een groepsgesprek:

  • Klik op de knop Starten.
  • Het Startmenu opent. Klik op Skype.
  • Het programma opent. Bent u nog niet ingelogd? Vul dan uw Skype-naam, mobiele telefoonnummer of e-mailadres in. Klik vervolgens op Volgende. Typ daaronder uw wachtwoord en klik op Aanmelden. Als u wel was ingelogd, is dit niet nodig en gaat u meteen naar het Startscherm van Skype.
  • Klik naast het veld met daarin de tekst 'Zoeken in Skype' op een afbeelding van een plusje.
  • Klik op Nieuwe Chat.
  • Rechts in beeld klapt een menu uit met uw contactpersonen. Selecteer de gewenste contactpersonen door op de hokjes voor hun naam te klikken.
  • Staat iedereen aangevinkt? Klik dan onder in beeld op Starten.
  • Een groeps-chatgesprek opent. Hierin kan iedereen die online is en meedoet aan het gesprek, iets typen. 
  • U kunt mensen ook bellen als u een webcam/camera op de computer heeft aangesloten en de andere personen ook. Klik daarvoor boven in beeld op het pictogram van een telefoon in een blauwe cirkel. De telefoon gaat 'rinkelen' en nu is het wachten tot de eerste contactpersoon opneemt.

Verder werkt een groepsgesprek hetzelfde als een gesprek met één persoon.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.