SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 20 augustus 2018

Tip: grote ogen maken op Samsung-apparaat

ogen_groot

Vindt u het leuk om foto's te bewerken? Probeer het vergroten van de ogen eens uit op een Samsung-apparaat.

Vallen de ogen wat klein uit op de foto of vindt u het leuk om de ogen wat groter te maken? Op smartphones en tablets van Samsung kunt u in de app Galerij de ogen vergroten. Dat werkt als volgt:

 • Open de app Galerij. Ziet u de app niet staan, tik dan eerst op Apps > Galerij.
 • Tik vervolgens op de foto die u wilt bewerken. De foto wordt geopend.
 • Tik onder in het menu op Bewerken.
 • Tik eventueel op Toestaan wanneer Foto-editor toegang vraagt tot uw foto's en bestanden.
 • Tik vervolgens op Portret, om het gezicht te bewerken. Er wordt een gele cirkel om het gezicht geplaatst.
 • Tik onderin op de bewerkoptie Grote ogen.
 • Onder in beeld verschijnt een schuifbalk met een schaal van 1 tot en met 8. Standaard staat deze op 0. Door het schuifje naar rechts te slepen maakt u de ogen groter. Schuift u het schuifje naar links, dan maakt u de ogen weer kleiner.

Bent u tevreden over de grootte van de ogen? Tik dan op Toepassen

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.