Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 29 juli 2019

Handigheidjes in WhatsApp-chats

260116_whatsapp_home

Maak WhatsAppen leuker met een aantal handigheidjes.

Via WhatsApp worden berichten van het ene naar het andere telefoonnummer verstuurd. Op het tabblad 'Chats' staat een overzicht van alle personen en groepen waarmee chatberichten zijn uitgewisseld. Door te tikken op een van deze personen tonen alle verzonden en ontvangen berichten.

iPhone
Tik bij iPhones op het tabblad Chats en open vervolgens een gesprek. Houd uw vinger op een bericht gedrukt en veeg naar links voor berichtinformatie. Hierin staat of en wanneer het bericht is afgeleverd en gelezen. Deze functie is vooral handig bij groepsberichten. U kunt dan zien wie van de groep het bericht heeft gelezen. Dit kan alleen bij berichten die u hebt verstuurd. Veeg daarna naar rechts over het chatscherm om terug te keren naar het overzicht met al uw chats.

De berichten hebben trouwens nog meer opties. Tik op een chatgesprek en houd uw vinger op een bericht gedrukt. De onderstaande functies kunt u dan activeren. Niet alle opties zijn niet direct zichtbaar. Ga naar de volgende opties door op het pijltje te tikken.

 • Ster: geef belangrijke berichten een ster. Zo vindt u ze gemakkelijk terug.
 • Antwoord: gebruik deze optie wanneer u op een specifiek bericht van uw contactpersoon wilt reageren en wilt dat de contactpersoon ziet op welk bericht dat is.
 • Stuur door: stuur een ontvangen of verstuurd bericht door naar een andere persoon, zonder het bericht over te typen of te kopiëren.
 • Kopieer: kopieer de tekst uit uw bericht. Vervolgens kunt u de tekst ergens plakken.
 • Info: bekijk of en wanneer het bericht is afgeleverd en gelezen.
 • Verwijder: verwijder het bericht. Als het bericht al verzonden is, blijft het bij de ontvanger wel zichtbaar.
Android-telefoon

Ga naar het tabblad 'Chats' en open een chatgesprek door er een aan te tikken. Houd uw vinger op een bericht gedrukt. De volgende opties verschijnen:
Afbeelding van scherm

We leggen de opties uit:

 • Pijl naar links: gebruik deze optie wanneer u op een specifiek bericht van uw contactpersoon wilt reageren en wilt dat de contactpersoon ziet op welk bericht dat is.
  Afbeelding van scherm

 • Ster: geef belangrijke berichten een ster. Zo vindt u ze gemakkelijk terug.
 • Prullenbak: verwijder het bericht. Als het bericht al verzonden is, blijft het bij de ontvanger wel zichtbaar.
 • Twee vierkantjes: kopieer de tekst uit uw bericht. Vervolgens kunt u de tekst ergens plakken.
 • Pijl naar rechts: stuur een ontvangen of verstuurd bericht door naar een andere persoon, zonder het bericht over te typen of te kopiëren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.