SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: het Klembord gebruiken

0904-klembord Als u tekst of plaatjes kopieert op de computer, komt er soms een melding te staan over het Klembord. De inhoud zou daar te vinden zijn. Wat is het Klembord en hoe gebruikt u het?

Het Klembord is een virtuele (onzichtbare) opslagplek om tekst en plaatjes tijdelijk te bewaren. Iets wordt daar slechts bewaard tussen het moment van kopiëren en het gebruik in een programma. Als u bijvoorbeeld wat tekst knipt of kopieert vanuit Word, staat het tijdelijk op het Klembord. Tot u de tekst plakt in een ander programma.

Eén tegelijk
Het Klembord kan slechts één setje met gegevens tegelijk bevatten. Telkens als u informatie naar het Klembord kopieert, wordt de bestaande inhoud van het Klembord vervangen door de nieuwe informatie. Het Klembord wordt leeggemaakt zodra u de computer opnieuw opstart.

Niet openen
Het Klembord is geen programma, u kunt het dus niet openen of bekijken. Het is alleen aanwezig in Windows 10 als onderdeel van de Verkenner, als naam van een menu-onderdeel.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.