SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: het online archief van Enter

enter

Een inhoudsopgave per Enter, pdf's om te downloaden, een complete index met trefwoorden en een online versie van het magazine. Het is allemaal te vinden in het archief van Enter.

SeniorWeb-leden ontvangen vier keer per jaar Enter. Begin maart, juni, september en december ligt het magazine op de mat. Minder bekend is dat de site van SeniorWeb een compleet archief van Enter herbergt. 

U vindt er per Enter de volledige inhoudsopgave, een digitale versie van het magazine plus een pdf en de online aanvullingen op Enter. Bovendien bevat het archief een index met trefwoorden (vanaf Enter 59 - 2013). Het complete archief vindt u op deze pagina: Enter-archief. Klik op die pagina op een Enter en de bijbehorende mogelijkheden verschijnen. 

Inhoudsopgave en extra aanvullingen
Van elke Enter is de inhoudsopgave beschikbaar. Handig als u op zoek bent naar een specifiek artikel. Ook vindt u bij elke Enter de eventuele aanvullingen, zoals vermeld in het blad zelf. Deze aanvullingen bestaan sinds Enter 59 (maart 2013).

Online bladeren
Vanaf Enter 50 (december 2010) is er ook een digitale versie van het magazine. Hierin bladert u net als bij de papieren versie door de pagina's van het tijdschrift. 

Pdf-versie
Naast een online versie van Enter bestaat er ook een pdf-versie. Ook hierin kunt u door het magazine bladeren. En de pdf kun u downloaden zodat deze ook zonder internetverbinding bekeken kan worden. Op de computer, maar ook op de tablet of smartphone.

Op de iPad/iPhone gaat dit op de volgende manier:

 • Tik links in de balk op het pictogram met PDF.
 • Een nieuw venster opent en het downloaden begint. Tik op Open met iBooks.
 • iBooks wordt geopend en Enter staat open.

Op een Android-toestel gaat het als volgt:

 • Tik links in de balk op het pictogram met PDF.
 • Linksboven verschijnt een bewegend pijltje. Het downloaden is begonnen. Als het pijltje stilstaat, is het downloaden voltooid. Ga naar alle apps en tik op Mijn bestanden.
 • Tik op Download.
 • Tik vervolgens op het bestand dat u wilt openen, in de geval de Enter.
 • Tik op het programma waarmee u de pdf wilt openen.
 • Tik op Altijd als u dit soort bestanden altijd met dit programma wilt openen. Tik op Slechts eenmaal, als u elke keer opnieuw wilt kiezen met welk programma u deze bestanden opent.

De Enter-index
Op het tabblad 'Index' kunt u per trefwoord opzoeken in welke Enter wij erover hebben geschreven. Deze index is bijgehouden vanaf Enter 59 (maart 2013).

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.