SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: horizon in een foto rechtzetten (Windows 10)

tip(3)

Een scheve horizon in een foto, is in een paar klikken herstelt in de app Foto's in Windows 10.

In Windows 10 zit standaard de gratis app Foto's. Hiermee kunnen gebruikers kleine fotobewerkingen doen. Een scheve horizon herstelt u op de volgende manier:

 • Klik in de app Foto's op een foto.
 • Klik rechtsboven op Bewerken. Klik bij de (Fall) Creators Update van Windows 10 eerst op Bewerken en maken.
 • Klik op Bijsnijden en draaien.
 • Klik met de linkermuisknop op het witte bolletje naast '0 graden' en houd de muisknop ingedrukt.
 • Beweeg naar boven of beneden totdat de horizon rechtstaat. Hulplijnen verschijnen automatisch in beeld zodat u de horizon goed horizontaal kunt plaatsen.
 • Bevalt het resultaat u niet, klik dan op Opnieuw instellen. Klik op Gereed als u wel tevreden bent over het resultaat.
 • U kunt nu verdere bewerkingen maken of de foto opslaan. Kies voor Een kopie opslaan als u de originele foto wilt behouden. Kies voor Opslaan als u de bewerking wilt toepassen op het origineel.

Lees in het artikel 'De app Foto's in Windows 10' meer over de app Foto's. Daarnaast is er voor leden een gratis Online Cursus over de app.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.