SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: horizon rechtzetten op iPad/iPhone

iPad_Horizon-rechtzetten

De camera waterpas houden tijdens het maken van een foto? Dat is best pittig. Zet de horizon recht in de app Foto's en de foto wordt een plaatje om te zien.

Met de app Foto's van Apple kunnen mensen hun gemaakte foto's bewerken. Zo kunnen ze de horizon rechtzetten. Wie dit eenmaal ontdekt, laat geen horizon meer scheef. 

Het werkt zo:

 • Tik op de app Foto's.
 • Tik op de foto die u wilt bewerken.
 • De foto komt groot in beeld met rechtsboven een aantal opties. Tik op het pictogram met de drie streepjes Foto bewerken (iOS 10) of op Wijzig (iOS 11 en 12).
 • Tik op het crop-gereedschap Foto's crop-gereedschap.
 • Naast de foto staat een stippellijn met graden. Houd uw vinger op de stippellijn en veeg over het scherm. De foto krijgt een raster en draait. Zet met behulp van de rasterlijnen de horizon recht.
  Foto's horizon rechtzetten
 • Tevreden? Tik op Gereed. Wilt u de bewerking niet doorvoeren? Tik dan op Annuleer > Verwijder wijzigingen.

Bekijk de stappen ook in onderstaande video:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.