SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: in Picasa tekst toevoegen aan foto

1208-picasa Een foto van een tekst voorzien kan heel leuk zijn. Bijvoorbeeld om iemand een fijne vakantie te wensen. In Picasa is dat niet zo moeilijk.
Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

Met Picasa kunt u allerlei bewerkingen loslaten op uw foto's. U kunt bijvoorbeeld tekst op een foto plaatsen. U bepaalt waar de tekst komt te staan. Zo pakt u dit aan:

 • Open Picasa.
 • In het linkerdeel van Picasa ziet u mappen met foto's. Klik op een map en de inhoud verschijnt rechts in beeld.
 • Dubbelklik op de foto die u wilt bewerken.
 • De foto opent. Links staan de bewerkopties van Picasa. Klik op de optie Tekst.
 • De opmaakmogelijkheden verschijnen en op de foto kunt u nu tekst toevoegen. Klik daarvoor op de plek waar u tekst wilt plaatsen, en typ een stuk tekst. Bijvoorbeeld 'Fijne vakantie'.
 • De tekst verschijnt op de foto. Verplaats de tekst eventueel door met uw muisaanwijzer naar de rand van het tekstkader te gaan. Druk de linkermuisknop in zodra de muisaanwijzer verandert in vier pijltjes. Houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u het tekstkader versleept. Laat de muisknop los als de tekst op de juiste plek staat.
 • U kunt de tekst ook bewerken. Links, achter 'Lettertype', kunt u het lettertype wijzigen. Klik op het pijltje en een lijst met lettertypes verschijnt.
 • Ga met uw muisaanwijzer over de lettertypes en uw tekst verandert. Klik vervolgens op het lettertype van uw keuze, bijvoorbeeld Aharoni.
 • U kunt ook het formaat van de tekst wijzigen. Klik hiervoor op het pijltje naast het woord 'Formaat'. U ziet de beschikbare tekengroottes. Klik bijvoorbeeld op 16 om uw tekst te vergroten.
 • Met de knoppen achter 'Stijl' kunt u de getypte tekst vet, schuin of onderstreept maken. Klik op de betreffende knop om het effect te zien. Klik nogmaals op de knop om het effect ongedaan te maken.
 • De kleur van de tekst kunt u ook wijzigen. Klik daarvoor op het bolletje rechts van de letter 'T'.
 • Met een pipet kunt u de gewenste kleur selecteren. Klik op de kleur die de tekst moet krijgen. De kleur verandert meteen.
 • Is de foto met tekst naar uw zin? Klik dan in het linkerdeel op de knop Toepassen.

De bewerkte foto staat nu in Picasa, het origineel staat in de Verkenner op uw computer. Wilt u de foto met de tekst ook opslaan op uw computer, dan kiest u nu voor Exporteren. Hier gaan wij nu niet op in.

Video
Bekijk de stappen ook in onze video. 

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.