SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: instelling vastmaken aan Startmenu

Windows Logoplusapparaat

Een instelling die u vaak gebruikt, kunt u ook aan het Startmenu in Windows 10 vastmaken. Zo hebt u binnen één muisklik een overzicht van bijvoorbeeld alle Bluetooth en andere apparaten.

Normaal gesproken gaat u via het Startmenu naar de verschillende instellingen op de pc. Eenmaal aangekomen bij het scherm 'Windows-instellingen' moet u dan kiezen tussen bijvoorbeeld 'Systeem', 'Privacy' of 'Netwerk en Internet'. Na de juiste categorie, moet u opnieuw een keuze maken voor de uiteindelijke instelling die u wilt veranderen. Dat is soms een hoop gezoek. Want waar kon u de muisaanwijzer ook al weer veranderen? Met een het intypen van een trefwoord bij 'Zoeken in Windows' in de Taakbalk, gaat het al sneller. Een veelgebruikte instelling als een tegel toevoegen aan 'Start', zorgt dat u nog sneller op de juiste plek bent. Vastmaken aan het Startmenu gaat als volgt:

 • Ga naar de instelling die u wilt toevoegen aan het Startmenu, zoals Verbonden apparaten (Startmenu > Instellingen > Bluetooth en andere apparaten).
 • Klik met de rechtermuisknop op de categorienaam, in dit geval Bluetooth en andere apparaten.
 • Er verschijnt een menu. Klik op Aan Start vastmaken.
 • Beantwoord de vraag 'Wilt u deze tegel vastmaken aan Start?' met Ja door op de knop te klikken.

Controleer of de tegel is toegevoegd door het Startmenu te openen. Als het gelukt is, staat er een tegel met de naam van de toegevoegde instelling (in dit geval 'Bluetooth en andere apparaten'). Wilt u de tegel weer uit het Startmenu verwijderen?

 • Klik met de rechtermuisknop op de tegel.
 • Klik op Van Start losmaken.

De tegel wordt direct weggehaald.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.