SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: instelling vastmaken aan Startmenu

Windows Logoplusapparaat

Een instelling die u vaak gebruikt, kunt u ook aan het Startmenu in Windows 10 vastmaken. Zo hebt u binnen één muisklik een overzicht van bijvoorbeeld alle Bluetooth en andere apparaten.

Normaal gesproken gaat u via het Startmenu naar de verschillende instellingen op de pc. Eenmaal aangekomen bij het scherm 'Windows-instellingen' moet u dan kiezen tussen bijvoorbeeld 'Systeem', 'Privacy' of 'Netwerk en Internet'. Na de juiste categorie, moet u opnieuw een keuze maken voor de uiteindelijke instelling die u wilt veranderen. Dat is soms een hoop gezoek. Want waar kon u de muisaanwijzer ook al weer veranderen? Met een het intypen van een trefwoord bij 'Zoeken in Windows' in de Taakbalk, gaat het al sneller. Een veelgebruikte instelling als een tegel toevoegen aan 'Start', zorgt dat u nog sneller op de juiste plek bent. Vastmaken aan het Startmenu gaat als volgt:

  • Ga naar de instelling die u wilt toevoegen aan het Startmenu, zoals Verbonden apparaten (Startmenu > Instellingen > Bluetooth en andere apparaten).
  • Klik met de rechtermuisknop op de categorienaam, in dit geval Bluetooth en andere apparaten.
  • Er verschijnt een menu. Klik op Aan Start vastmaken.
  • Beantwoord de vraag 'Wilt u deze tegel vastmaken aan Start?' met Ja door op de knop te klikken.

Controleer of de tegel is toegevoegd door het Startmenu te openen. Als het gelukt is, staat er een tegel met de naam van de toegevoegde instelling (in dit geval 'Bluetooth en andere apparaten'). Wilt u de tegel weer uit het Startmenu verwijderen?

  • Klik met de rechtermuisknop op de tegel.
  • Klik op Van Start losmaken.

De tegel wordt direct weggehaald.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.