SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: internetten in het buitenland met Samsung Galaxy S-toestellen

galaxys3_home Mobiel internetten in het buitenland is duurder dan in Nederland. Door dataroaming op de Samsung Galaxy S-telefoons uit te zetten, voorkomt u een hoge rekening.

Wanneer het internetnetwerk van uw mobiele provider buiten bereik is, probeert uw telefoon verbinding te maken met beschikbare lokale netwerken. Deze techniek heet roaming. Gebruikmaken van een buitenlands netwerk is relatief duur. Wilt u voorkomen dat de rekening ongemerkt oploopt, zet dan dataroaming uit als u de grens overgaat. U kunt dan niet meer zomaar surfen op internet of bijvoorbeeld e-mailen. Hierdoor maakt u dus ook geen kosten.

Schakel zo dataroaming uit op een Samsung Galaxy S3 (Android 4.3) S4 (Android 4.4) of S5 (Android 5.0).

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op de S3 en 4 op het tabblad Verbindingen.
 • Tik op Meer netwerken > Mobiele netwerken.
 • Haal het vinkje weg achter Roaming.


Schakel dataroaming zo uit op een Samsung Galaxy S6 (Android 5.0 en 6.0):

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Mobiele netwerken.
 • Het balkje achter 'Roaming' is groen als roaming aanstaat. Sleep het schuifje naar links om roaming uit te zetten.

Wel internetten in het buitenland
Als u toch wilt internetten in het buitenland, kunt via uw provider een internetbundel voor in het buitenland afsluiten. Ook dan doet u er verstandig aan roaming uit te zetten. Zet het tijdelijk aan op het moment dat u gebruik wilt maken van internet.

Of maak gebruik van een wifi-verbinding. Dat werkt op de S3, S4, S5 en S6 zo:

 • Tik op Apps > Instellingen.
 • Tik op Wi-Fi (of op het tabblad Verbindingen > Wi-Fi). Op sommige apparaten kunt u deze stap overslaan.
 • Sleep het schuifje achter 'Wi-Fi' naar rechts om wifi aan te zetten.
 • Een overzicht van de beschikbare netwerkverbindingen verschijnt. Tik op de gewenste verbinding.
 • Het slotje bij een verbinding geeft aan dat u een wachtwoord nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de verbinding. Voer eventueel een wachtwoord in (veel horecagelegenheden stellen dit beschikbaar voor klanten).
 • Tik op Verbinden.

Tip: ga op openbare wifi-netwerken nooit met vertrouwelijke informatie aan de slag. Deze netwerken zijn namelijk niet altijd veilig. Lees hier meer over in het artikel 'Veilig internetten onderweg'.

Video
Bekijk ook onze video over internetten in het buitenland:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.