SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: inzoomen met Chrome

2212-chrome Zijn de letters op een website iets kleiner dan u fijn vindt? Dan kunt u de letters vergroten. Dat kan met alle internetprogramma’s. We leggen hier uit hoe u de letters groter maakt in Chrome.
Letters groter maken kan op drie manieren:

- Met de muis. Dit werkt alleen op een Windows-computer. Houd de knop Ctrl ingedrukt en draai het wieltje van de muis van u af. Er wordt ingezoomd. Om uit te zoomen, draait u het wieltje naar u toe met de toets Ctrl ingedrukt.

- Via het menu. Klik rechtsboven in Chrome op de knop met de drie streepjes. Halverwege het menu staat 'Zoom'. Erachter staat het percentage en een plus- en minteken. Met het plusteken zoomt u in, met het minteken zoomt u uit.

- Via de Ctrl-toets (Windows) of Cmd-toets (Mac). Houd deze toets ingedrukt en druk op het plusteken op uw toetsenbord om stapsgewijs in te zoomen. Het plusteken zit rechts van de getallen. Met Ctrl of Cmd en het minteken kunt u de letters kleiner maken. Ook dit gaat stapsgewijs. Het minteken zit op het toetsenbord naast het plusteken.

Deze wijzigingen blijven bewaard voor de website waarvoor u ze aanpast. Sluit u het internetprogramma en opent u de volgende keer een andere site, dan moet u opnieuw het zoompercentage wijzigen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.