SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: kamer in een ander kleurtje

080515_tip-kamer-kleurtje Een nieuwe likje verf op de muur doet wonderen. Maar om nu meteen de kwast te pakken. Past de kleur wel? Probeer het eerst digitaal.

In plaats van meteen de verfkwast te pakken, kunt u ook eerst digitaal kijken hoe een andere kleur op de wand uitpakt. Colora.nl heeft daar een handig hulpmiddel voor: de kleurtool. U uploadt een foto van uw kamer, kiest een kleur en selecteert de wand. Ziedaar het resultaat.

Zo werkt het:

 • Ga naar de kleurtool van Colora.
 • Klik op Start met kleuren.
 • Standaard staat er een foto waarmee u kunt oefenen. U kunt ook een video bekijken waarin de werking van de tool wordt uitgelegd. Klik rechts op het vraagteken om de video te openen. 
 • Voeg een eigen foto toe door te klikken op het pictogram van de camera. Het is heel handig wanneer de foto die u toevoegt veel contrast bevat.
 • Blader naar de juiste foto en klik op Open.
 • Uw foto staat nu links en rechts hebt u verschillende opties om kleur aan te brengen. Er staan drie kleurstalen klaar. Klik op het waaiertje met de kleuren om een andere kleur te kiezen. U kunt drie verschillende kleuren onder elkaar in beeld brengen.
 • Het emmertje staat bovenin geselecteerd. Klik in de foto op de wand die u een andere kleur wilt geven. Alles wat in de foto dezelfde kleur heeft, verandert in de kleur die u hebt gekozen.
 • Klik rechts op het penseel om vervolgens handmatig een deel in te kleuren.
 • Klik rechts op de gum om delen die teveel zijn ingekleurd weer te ontdoen van hun nieuwe kleur.
 • Een stap ongedaan maken, doet u met een klik op de pijl (rechtsonder).
 • Tevreden met het resultaat? Klik dan op Share. U kunt de afbeelding nu onder andere opslaan op uw eigen computer.

Bent u niet tevreden, dan was dit een leuk experiment. Maar bent u zo enthousiast dat de kamer daadwerkelijk dat nieuwe likje verf krijgt, dan hoeft u natuurlijk niet per se de verf van Colora te kopen. Een verfwinkel kan u advies geven over andere merken met vergelijkbare kleuren.

Muur verven met Colora

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.