SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Kerstverhalen

tip(1)

Kom in de kerststemming met onze selectie kerstverhalen. Om te lezen of om te bekijken.

Het wordt geen witte kerst dit jaar, maar met een mooie kerstboom in huis, een kerstster voor het raam en de Bureaubladachtergrond van uw computer versierd, komt u zeker in de stemming, toch? Geheel in sfeer presenteren we u een aantal mooie kerstverhalen. Klassiek en modern: voor iedereen is er een passend verhaal.

Kribbe
Natuurlijk beginnen we met het verhaal waar het allemaal om draait met kerst: de geboorte van Jezus. Maar dan in de versie van de Vlaamse troubadour Urbanus, getiteld 'Bakske vol met stro'.


De wijzen uit het Oosten
Klassiek is het verhaal over de drie koningen uit de bijbel, zoals verteld door de evangelist Matteüs. U leest het op deze pagina terug: De drie koningen.

De geboorte van Jezus
Eén evangelist beschrijft in het Nieuwe Testament beknopt de geboorte van Jezus. Hij sluit als volgt af: 'Toen er acht dagen verstreken waren en hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.' Benieuwd naar het volledige verhaal, lees dit dan in Lucas 2:1-21.

Scrooge
Een verhaal dat wat bekendheid betreft kan wedijveren met Jezus' geboorteverhaal is het verhaal waarin de oude vrek Scrooge centraal staat. Geschreven door de Brit Charles Dickens, vele malen verfilmd en elk jaar wel ergens op televisie te zien. Maar hebt u het verhaal ooit gelezen? Dat is dit uw kans. De Nederlandse vertaling kunt u nalezen: Charles Dickens: A Christmas Carol (Een kerstvertelling).

Beroemde kerstverhalen
Meer verhalen vindt u op deze internetpagina: Beroemde kerstverhalen.

Eropuit!
Nog op zoek naar een leuk uitje met de feestdagen? Bezoek de tentoonstelling 'Beleef het kerstverhaal!', in het museum Catharijneconvent te Utrecht. Meer informatie vindt u op de website van het museum.

Meer video's
Tot slot nog een tweetal filmpjes die we u zeker niet willen onthouden. Allereerst de versie van het kerstverhaal die Herman Finkers ooit maakte in Twents dialect 'Kroamschudd'n in Mariaparochie'. En daarna een verhaal van meesterverteller Aart Staartjes, 'De kerststal van Knötelö'. Een fijne kerst nog!

Kroamschudd'n in Mariaparochie


De kerststal van Knötelö

 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.