SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: lezen op de iPad

2508-lezen op de ipad

Leest u graag een boek of een krant? Dat dat ook via de tablet.

Op de tablet downloadt u uw boek of krant als u graag digitaal lezen eens wilt proberen. Dat gaat via apps.

Zo hebben kranten zoals de Volkskrant, Trouw, NRC, AD en De Telegraaf allemaal een app in de App Store. Abonnees van de krant downloaden daarop hun dagblad en lezen dat digitaal. Dat kan als aanvulling op de papieren krant, maar ook als digitale abonnee. Een digitaal abonnement is goedkoper dan eentje op de papieren krant.

iTunes

Boeken lezen op de iPad is ook geen probleem. Er zijn verschillende methoden voor. Zo kunt u boeken downloaden (tegen betaling) via de app iTunes. Ook zijn er verschillende Nederlandse apps die digitale boeken aanbieden.

LeesLounge

Een bekende is de app LeesLounge van Bruna. Een abonnement is beschikbaar vanaf 9,95 euro per maand voor boeken of tijdschriften. Samen kosten deze 14,95 euro per maand. U snuffelt in de app door de digitale bieb en downloadt het boek of tijdschrift naar keuze. Het lezen gebeurt in de app zelf.

Bookchoice

Dan is er ook Bookchoice , een abonnementsdienst die elke maand 8 e-books aanbiedt voor in totaal 3,99 euro per maand. U downloadt de boeken op de tablet door op de site van Bookchoice in te loggen en de boeken te downloaden. De iPad vraagt in welke app u het boek wilt openen. U kiest dan voor iBooks. De boeken komen dan in de app iBooks te staan.

Amazon en Google Play

Dan nog twee apps die ook het noemen waard zijn, namelijk die van Amazon Kindle en Google Play. U denkt misschien: Kindle is toch een e-reader? Dat klopt, maar met de app van Kindle koopt en leest u boeken op de iPad. Google Play Books kent u misschien als app op Android-apparaten, maar de app is ook beschikbaar op de iPad. Ook met deze app koopt en leest u boeken. U rekent per stuk af. Wel is het nodig om een account aan te maken voor u het aanbod aan boeken kunt bekijken.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.