Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: lezen op de iPad

2508-lezen op de ipad

Leest u graag een boek of een krant? Dat dat ook via de tablet.

Op de tablet downloadt u uw boek of krant als u graag digitaal lezen eens wilt proberen. Dat gaat via apps.

Zo hebben kranten zoals de Volkskrant, Trouw, NRC, AD en De Telegraaf allemaal een app in de App Store. Abonnees van de krant downloaden daarop hun dagblad en lezen dat digitaal. Dat kan als aanvulling op de papieren krant, maar ook als digitale abonnee. Een digitaal abonnement is goedkoper dan eentje op de papieren krant.

iTunes

Boeken lezen op de iPad is ook geen probleem. Er zijn verschillende methoden voor. Zo kunt u boeken downloaden (tegen betaling) via de app iTunes. Ook zijn er verschillende Nederlandse apps die digitale boeken aanbieden.

LeesLounge

Een bekende is de app LeesLounge van Bruna. Een abonnement is beschikbaar vanaf 9,95 euro per maand voor boeken of tijdschriften. Samen kosten deze 14,95 euro per maand. U snuffelt in de app door de digitale bieb en downloadt het boek of tijdschrift naar keuze. Het lezen gebeurt in de app zelf.

Bookchoice

Dan is er ook Bookchoice, een abonnementsdienst die elke maand 8 e-books aanbiedt voor in totaal 3,99 euro per maand. U downloadt de boeken op de tablet door op de site van Bookchoice in te loggen en de boeken te downloaden. De iPad vraagt in welke app u het boek wilt openen. U kiest dan voor iBooks. De boeken komen dan in de app iBooks te staan.

Amazon en Google Play

Dan nog twee apps die ook het noemen waard zijn, namelijk die van Amazon Kindle en Google Play. U denkt misschien: Kindle is toch een e-reader? Dat klopt, maar met de app van Kindle koopt en leest u boeken op de iPad. Google Play Books kent u misschien als app op Android-apparaten, maar de app is ook beschikbaar op de iPad. Ook met deze app koopt en leest u boeken. U rekent per stuk af. Wel is het nodig om een account aan te maken voor u het aanbod aan boeken kunt bekijken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.