SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 29 augustus 2019

LouLou, de datumprikker voor WhatsApp (Android)

LouLou app

Stem zaken overzichtelijk af met de app LouLou voor Android-apparaten. Want u herkent het vast wel: u stelt via WhatsApp een vraag in een groepschat en de antwoorden stromen binnen waardoor u het overzicht verliest. De gratis app LouLou biedt hier uitkomst.

Via de app LouLou kunt u een vraag of datumprikker aanmaken met daarbij een aantal antwoordmogelijkheden. Handig om bijvoorbeeld een datum te prikken voor een etentje of een cadeau te selecteren voor een verjaardag. Om een afspraak aan te maken, moet u eerst de gratis app downloaden in de Play Store. Als u alleen een vraag via LouLou wilt beantwoorden, hoeft de app niet op de telefoon te staan.

LouLou versturen
We gaan een datumprikker versturen via LouLou.

 • Open de app LouLou.
 • Tik op het tabblad Datumprikker.
 • Vul in het vak onder 'Vraag' uw vraag in. Bijvoorbeeld 'Wanneer gaan we uit eten?'
 • Selecteer onder 'Selecteer datum opties' alle datums die u wilt opnemen in de datumprikker. Tik in de kalender op de betreffende datums.
 • De geselecteerde datums krijgen een blauw rondje en worden onder de kalender toegevoegd. Wilt u een datum verwijderen, tik dan onder de kalender achter de geselecteerde datum op het kruisje.
 • Onder het vak 'Opties' staan standaard de opties 'Meerdere antwoorden mogelijk' en 'Datums toevoegen' geselecteerd. Met de optie 'Meerdere antwoorden mogelijk' hebben mensen de mogelijkheid om meerdere antwoorden aan te vinken. Zet u deze optie uit, dan dwingt u mensen om één antwoord te selecteren. De optie 'Datums toevoegen mogelijk' geeft deelnemers de mogelijkheid om extra datums toe te voegen aan de afspraak. Wilt u een of beide opties uitschakelen, tik dan op het schuifje achter de opties.
 • Tik op Verstuur loulou om de datumprikker te versturen.
 • Er opent een venster. Tik hierin op de app waarmee u LouLou wilt versturen, in ons geval is dat WhatsApp.
 • WhatsApp opent. Selecteer de chatgesprekken (kan er ook één zijn) waarin u LouLou wilt delen.
 • Tik rechtsonder op het pictogram van een papieren vliegtuigje. Hebt u slechts een gesprek geselecteerd dan moet u LouLou nog een keer verzenden zoals een normaal chatbericht in WhatsApp. Hebt u meerdere chatgesprekken geselecteerd, dan wordt LouLou direct verzonden.

LouLou beantwoorden
Ontvangt u een LouLou, dan beantwoordt u die als volgt:

 • Tik op de uitnodiging.
 • Het kan zijn dat u uw naam moet invullen. Vul dan uw naam in, zodat de afzender van de LouLou kan dan zien wie welke antwoorden heeft gegeven.
 • LouLou opent, met bovenaan de vraag en daaronder de geselecteerde datums. Tik op de datums waarop u beschikbaar bent.
 • De geselecteerde datums worden automatisch opgeslagen. Sluit de browser.

Om een vraag via LouLou te beantwoorden hoeft de app dus niet op de smartphone te staan.

Datum kiezen
Als iedereen de LouLou heeft ingevuld, kunt u een datum kiezen:

 • Open LouLou.
 • Tik rechtsboven op de klok met daaromheen een pijl Pictogram: overzicht bekijken.
 • Een overzicht van al uw verzonden vragen op LouLou opent. Tik op de vraag waarvan u het resultaat wilt bekijken.
 • Bij elke datum ziet u hoeveel mensen kunnen. Kies de datum waarop de meeste mensen kunnen en communiceer uw keuze in de WhatsApp-groep.

Tip
Via het tabblad 'Antwoorden' kunt u ook algemene vragen stellen. Hebt u bijvoorbeeld een cadeautje nodig maar weet u nog niet wat, dan kunt u die vraag ook via LouLou stellen. In het vak onder 'Antwoorden toevoegen' kunt u dan verschillende cadeau-opties invullen. Iedereen kan dan zijn/haar voorkeur doorgeven en het cadeau met de meeste stemmen kan dan worden gekocht.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.