SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 21 maart 2019

Luistergedrag Spotify niet delen op Facebook

250612_spotify_home Met het programma Spotify luistert u muziek via uw pc of smartphone. Maar het programma heeft ook een sociaal karakter door de samenwerking met Facebook. Wilt u niet dat uw Facebookvrienden zien waar u naar luistert? Pas dit dan aan.

Aanmelden bij Spotify kan met een Facebook-account of door het aanmaken van een speciaal Spotify-account. Inloggen met een Facebook-account heeft een aantal voordelen. U kunt afspeellijsten van vrienden zien of muziek delen. Maar daar tegenover staat dat standaard uw afgespeelde muziek op uw tijdlijn van Facebook verschijnt. Uw Facebookvrienden zien dit dus. U kunt echter voor meer privacy kiezen door deze optie uit te schakelen of muziek in een privésessie te beluisteren.

Voorkom met de volgende stappen dat uw beluisterde muziek wordt gedeeld op Facebook:

 • Open Spotify.
 • Klik in het menu op Bewerken. (Gebruikt u Spotify op de Mac, klik dan in het menu op Spotify.)
 • Klik op Voorkeuren.
 • Haal het vinkje weg bij Mijn activiteiten delen op Facebook, door er op te klikken (of klik op de Mac op het schuifje erachter zodat deze niet meer groen kleurt).

U deelt nu niet meer uw luistergedrag via Facebook. U ontvangt nu ook geen muzieksuggesties van vrienden. Deze instelling blijft actief, totdat u het weer op dezelfde manier wijzigt.

Wilt u standaard wel uw luistergedrag delen, maar alleen op een bepaald moment uw muziekkeuze privé houden?

 • Klik op Bestand. (Op de Mac klikt u op Spotify.)
 • Klik op Privésessie.

U luistert nu naar muziek zonder het te delen op Facebook. Achter uw accountnaam staat nu 'Privésessie'. Als u het programma opnieuw opstart of na lang gebruik, wordt de privésessie afgesloten en worden uw gegevens weer gedeeld.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.