SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: luistergedrag Spotify niet delen op Facebook

250612_spotify_home Met het programma Spotify kunt u muziek luisteren via uw pc of smartphone. Maar het programma heeft ook een sociaal karakter door de samenwerking met Facebook. Wilt u echter wel dat uw Facebookvrienden zien waar u naar luistert?

Aanmelden bij Spotify kan met een Facebook-account of door het aanmaken van een speciaal Spotify-account. Inloggen met een Facebook-account heeft een aantal voordelen. U kunt afspeellijsten van vrienden zien of muziek delen. Maar daar tegenover staat dat standaard uw afgespeelde muziek op uw tijdlijn van Facebook verschijnt. Uw Facebookvrienden zien dit dus. U kunt echter voor meer privacy kiezen door deze optie uit te schakelen of muziek in een privésessie te beluisteren.

Voorkom met de volgende stappen dat uw beluisterde muziek wordt gedeeld op Facebook:

  • Open Spotify.
  • Klik in het menu op Bewerken.  (Gebruikt u Spotify op de Mac, klik dan in het menu op Spotify.)
  • Klik op Voorkeuren.
  • Haal het vinkje weg bij Mijn activiteiten delen op Facebook, door er op te klikken (of klik op de Mac op het schuifje erachter zodat deze niet meer groen kleurt).

U deelt nu niet meer uw luistergedrag via Facebook. U ontvangt nu ook geen muzieksuggesties van vrienden. Deze instelling blijft actief, totdat u het weer op dezelfde manier wijzigt.

Wilt u standaard wel uw luistergedrag delen, maar alleen op een bepaald moment uw muziekkeuze privé houden?

  • Klik op Bestand. (Op de Mac klikt u op Spotify.)
  • Klik op Privésessie.

U luistert nu naar muziek zonder het te delen op Facebook. Achter uw accountnaam staat nu 'Privésessie'. Als u het programma opnieuw opstart of na lang gebruik, wordt de privésessie afgesloten en worden uw gegevens weer gedeeld.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.