Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 14 oktober 2021

Tip: mail verwijderen (Windows Live Mail)

2404-mailtips In Windows Live Mail worden uw mailtjes nooit direct definitief weggegooid. Lees hoe u mailtjes permanent verwijdert.
De redactie werkt deze tip niet meer bij omdat Microsoft het pakket Windows Essentials niet meer ondersteunt. U kunt deze tip nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Wij adviseren een ander programma te gebruiken. Meer daarover leest u in het artikel 'Overstaphulp Windows Essentials'.

Om een mailtje uit bijvoorbeeld uw Postvak IN te verwijderen, klikt u op het bericht en drukt u vervolgens op de Delete-toets van uw toetsenbord. Uw mailtje is nu nog niet permanent verwijderd. Hij komt eerst in de map met verwijderde items terecht.

Opmerking: afhankelijk van uw e-mailprovider kan de map met verwijderde items een andere naam hebben. Soms heet deze map 'Verwijderde items', soms 'Prullenbak'. Wij gaan hier uit van de benaming 'Verwijderde items'.

Opmerking: als u meerdere accounts hebt in dit programma, hebt u mogelijk meerdere mappen 'Verwijderde items'. Namelijk voor elk account eentje.

Terugplaatsen
Vanuit de map 'Verwijderde items' kunt u het mailbericht verplaatsen naar een andere map, bijvoorbeeld omdat u hem per ongeluk verwijderd had. Zo verplaatst u een weggegooide mail naar een andere map:

 • Klik op de map Verwijderde items.
 • Klik op de mail die u wilt verplaatsen en houd de linkermuisknop ingedrukt.
 • Ga met de muisaanwijzer naar de gewenste map en laat de muisknop los.

Verwijderde items leegmaken
In de map 'Verwijderde items' kunnen weggegooide mailberichten zich ophopen. Het is goed om deze map geregeld leeg te maken.

 • Klik met de rechtermuisknop op de map Verwijderde items en vervolgens op Map Verwijderde items leegmaken.
 • Klik op Ja. De berichten worden weggegooid.

Verwijderde items automatisch leegmaken
U kunt er ook voor kiezen de map 'Verwijderde items' automatisch te laten legen. Elke keer als u Windows Live Mail afsluit, worden dan de berichten uit deze map verwijderd.

 • Klik linksboven op de donkerblauwe knop links van tabblad Start.
 • Klik op Opties > Mail.
 • Klik rechtsboven op het tabblad Geavanceerd.
 • Klik onderaan op Onderhoud.
 • Zet een vinkje bij Berichten uit de map Verwijderde items verwijderen bij afsluiten.
 • Klik op Sluiten en dan op OK.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.