SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: mail verwijderen (Windows Live Mail)

2404-mailtips In Windows Live Mail worden uw mailtjes nooit direct definitief weggegooid. Lees hoe u mailtjes permanent verwijdert.
   
De redactie werkt deze tip niet meer bij omdat Microsoft het pakket Windows Essentials niet meer ondersteunt. U kunt deze tip nog raadplegen, maar de inhoud kan afwijken van de actuele situatie. Wij adviseren een ander programma te gebruiken. Meer daarover leest u in het artikel 'Overstaphulp Windows Essentials'.

Om een mailtje uit bijvoorbeeld uw Postvak IN te verwijderen, klikt u op het bericht en drukt u vervolgens op de Delete-toets van uw toetsenbord. Uw mailtje is nu nog niet permanent verwijderd. Hij komt eerst in de map met verwijderde items terecht.

Opmerking: afhankelijk van uw e-mailprovider kan de map met verwijderde items een andere naam hebben. Soms heet deze map 'Verwijderde items', soms 'Prullenbak'. Wij gaan hier uit van de benaming 'Verwijderde items'.

Opmerking: als u meerdere accounts hebt in dit programma, hebt u mogelijk meerdere mappen 'Verwijderde items'. Namelijk voor elk account eentje.

Terugplaatsen
Vanuit de map 'Verwijderde items' kunt u het mailbericht verplaatsen naar een andere map, bijvoorbeeld omdat u hem per ongeluk verwijderd had. Zo verplaatst u een weggegooide mail naar een andere map:

 • Klik op de map Verwijderde items.
 • Klik op de mail die u wilt verplaatsen en houd de linkermuisknop ingedrukt. 
 • Ga met de muisaanwijzer naar de gewenste map en laat de muisknop los.

Verwijderde items leegmaken
In de map 'Verwijderde items' kunnen weggegooide mailberichten zich ophopen. Het is goed om deze map geregeld leeg te maken.

 • Klik met de rechtermuisknop op de map Verwijderde items en vervolgens op Map Verwijderde items leegmaken.
 • Klik op Ja. De berichten worden weggegooid. 

Verwijderde items automatisch leegmaken
U kunt er ook voor kiezen de map 'Verwijderde items' automatisch te laten legen. Elke keer als u Windows Live Mail afsluit, worden dan de berichten uit deze map verwijderd.

 • Klik linksboven op de donkerblauwe knop links van tabblad Start.
 • Klik op Opties > Mail. 
 • Klik rechtsboven op het tabblad Geavanceerd.
 • Klik onderaan op Onderhoud.
 • Zet een vinkje bij Berichten uit de map Verwijderde items verwijderen bij afsluiten.
 • Klik op Sluiten en dan op OK.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.