Menu Zoek

Tip: meerdere gebruikers in Chrome

200614_Chrome_gebruiker Surfen op uw computer meerdere personen via Google Chrome, voeg dan gebruikers toe aan het internetprogramma. Iedereen surft dan in zijn eigen omgeving.

De internetbrowser Google Chrome kunt u naar uw hand zetten. Bijvoorbeeld met een eigen startpagina of tabbladen die u vastzet. In het artikel 'Werken met Google Chrome' kunt u lezen hoe u Chrome personaliseert. Als u een extra gebruiker toevoegt, dan kan deze Chrome ook personaliseren en ieder houdt zijn eigen instellingen.

Een extra gebruiker voegt u als volgt toe:

  • Klik op het pictogram 'Google Chrome aanpassen en beheren' Aanpassen en beheren rechtsboven in beeld.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Andere mensen beheren.
  • Klik onder 'Personen' op Persoon toevoegen.
  • Er verschijnt een venster. Klik op een afbeelding die u aan de nieuwe gebruiker wilt toekennen.
  • Klik op de balk met daarin de tekst 'Persoon 2' en typ daar een eigen naam.
  • Laat het vinkje staan voor Een snelkoppeling voor deze gebruiker maken. Er komt dan een snelkoppeling op uw Bureaublad en met klik daarop opent Google Chrome voor deze nieuwe gebruiker.
  • Klik op Opslaan.
  • Er opent nu een nieuw venster in Google Chrome. In de linkerbovenhoek staat de afbeelding die u hebt gekozen voor de nieuwe gebruiker. U kunt op de afbeelding klikken en vervolgens op de afbeelding van de andere gebruiker om zo te wisselen van gebruiker.

De nieuwe gebruiker kan nu zelf Google Chrome instellen. Lees daarvoor het artikel 'Werken met Google Chrome'.

Opmerking: de eerste gebruiker heeft automatisch een afbeelding en de naam 'Eerste gebruiker' gekregen. Wilt u de afbeelding en naam aanpassen, ga dan weer naar 'Instellingen', selecteer de gebruiker en klik op Bewerken. Na het aanpassen van de afbeelding en de naam, klikt u op OK.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.