SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: meerdere gebruikers in Chrome

200614_Chrome_gebruiker Surfen op uw computer meerdere personen via Google Chrome, voeg dan gebruikers toe aan het internetprogramma. Iedereen surft dan in zijn eigen omgeving.

De internetbrowser Google Chrome kunt u naar uw hand zetten. Zet bijvoorbeeld tabbladen vast en stel een eigen startpagina in. In het artikel 'Werken met Google Chrome' leest u hoe u Chrome personaliseert. Als u een extra gebruiker toevoegt, dan kan deze Chrome ook personaliseren en ieder houdt zijn eigen instellingen.

Voeg als volgt een extra gebruiker toe:

 • Klik op het pictogram 'Google Chrome aanpassen en beheren' Aanpassen en beheren rechtsboven in beeld.
 • Klik op Instellingen.
 • Klik op Andere mensen beheren.
 • Een venster opent. Klik hierin op Persoon toevoegen.
 • Klik op de balk met daarin de tekst 'Persoon 2' en typ daar een eigen naam.
 • Klik vervolgens op een afbeelding die u aan de nieuwe gebruiker wilt toekennen.
 • Laat het vinkje staan voor Een snelkoppeling voor deze gebruiker maken. Er komt dan een snelkoppeling op uw Bureaublad en met klik daarop opent Google Chrome voor deze nieuwe gebruiker.
 • Klik op Toevoegen.
 • Een nieuw venster opent. In de rechterbovenhoek staat de afbeelding die u hebt gekozen voor de nieuwe gebruiker. U kunt op de afbeelding klikken en vervolgens op de afbeelding of naam van de andere gebruiker om zo te wisselen van gebruiker.

De nieuwe gebruiker kan nu zelf Google Chrome instellen. Lees daarvoor het artikel 'Werken met Google Chrome'.

Opmerking: de eerste gebruiker heeft automatisch een afbeelding en de naam 'Persoon 1' gekregen. Wilt u deze aanpassen? Selecteer dan eerst de gebruiker. Klik hiervoor rechtsboven op de afbeelding van de gebruiker en klik op Persoon 1. Klik vervolgens op Instellingen > Naam en afbeelding voor Chrome. Pas de naam en afbeelding aan. Klik vervolgens naast 'Persoon bewerken' op het pijltje naar links.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.