SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: meerdere gebruikers in Chrome

200614_Chrome_gebruiker Surfen op uw computer meerdere personen via Google Chrome, voeg dan gebruikers toe aan het internetprogramma. Iedereen surft dan in zijn eigen omgeving.

De internetbrowser Google Chrome kunt u naar uw hand zetten. Zet bijvoorbeeld tabbladen vast en stel een eigen startpagina in. In het artikel 'Werken met Google Chrome' leest u hoe u Chrome personaliseert. Als u een extra gebruiker toevoegt, dan kan deze Chrome ook personaliseren en ieder houdt zijn eigen instellingen.

Voeg als volgt een extra gebruiker toe:

  • Klik op het pictogram 'Google Chrome aanpassen en beheren' Aanpassen en beheren rechtsboven in beeld.
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Andere mensen beheren.
  • Een venster opent. Klik hierin op Persoon toevoegen.
  • Klik op de balk met daarin de tekst 'Persoon 2' en typ daar een eigen naam.
  • Klik vervolgens op een afbeelding die u aan de nieuwe gebruiker wilt toekennen.
  • Laat het vinkje staan voor Een snelkoppeling voor deze gebruiker maken. Er komt dan een snelkoppeling op uw Bureaublad en met klik daarop opent Google Chrome voor deze nieuwe gebruiker.
  • Klik op Toevoegen.
  • Een nieuw venster opent. In de rechterbovenhoek staat de afbeelding die u hebt gekozen voor de nieuwe gebruiker. U kunt op de afbeelding klikken en vervolgens op de afbeelding of naam van de andere gebruiker om zo te wisselen van gebruiker.

De nieuwe gebruiker kan nu zelf Google Chrome instellen. Lees daarvoor het artikel 'Werken met Google Chrome'.

Opmerking: de eerste gebruiker heeft automatisch een afbeelding en de naam 'Persoon 1' gekregen. Wilt u deze aanpassen? Selecteer dan eerst de gebruiker. Klik hiervoor rechtsboven op de afbeelding van de gebruiker en klik op Persoon 1. Klik vervolgens op Instellingen > Naam en afbeelding voor Chrome. Pas de naam en afbeelding aan. Klik vervolgens naast 'Persoon bewerken' op het pijltje naar links.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.