Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 16 april 2019

Tip: met smartphone voordelig internetten in het buitenland

hires_home Op een smartphone internetten in het buitenland is duur, wordt vaak gezegd. Toch zijn er wel manieren om de kosten voor internetten in het buitenland binnen de perken te houden.

U weet het vast al, mobiel internetten in het buitenland kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Maar door dataroaming uit te zetten, gebruik te maken van wifi en een speciale buitenlandbundel aan te schaffen bij de provider, voorkomt u een torenhoge rekening.

Dataroaming uitzetten
Wanneer het internetnetwerk van uw mobiele provider buiten bereik is, zoals in het buitenland, probeert uw telefoon verbinding te maken met beschikbare lokale netwerken. Deze techniek heet 'roaming'. Om hoge rekeningen te voorkomen voor internetten in het buitenland, is het dus belangrijk allereerst het zogenaamde dataroaming op uw toestel uit te zetten. Lees in de tip 'Grens over? Dataroaming uit' hoe u dat doet.

Wifi gebruiken
Het is slim om gebruik te maken van wifi als dit beschikbaar is. Deze draadloze verbinding is vaak kosteloos en wordt aangeboden in veel cafés, restaurants en hotels. Let wel op met wifi-verbindingen. Op openbare plekken treft u onbeveiligde netwerken aan. Lees in de tips 'Wifi instellen op Android-apparaat' en 'Wifi gebruiken met iPhone' meer over het gebruik van wifi en veiligheid.

Buitenlandbundel aanschaffen
Wilt u wel internetten in het buitenland, ook als u buiten bereik van wifi bent? Dan kunt u een speciale internetbundel voor in het buitenland aanschaffen bij uw provider. Afhankelijk van het aanbod van uw provider kan dat per dag, per week, per maand of voor een bepaalde hoeveelheid MB's. Ook dan doet u er trouwens verstandig aan roaming uit te zetten. Want veel apps gebruiken anders ongemerkt internet, waardoor uw bundel snel overschreden wordt. Zet daarom dataroaming tijdelijk aan op het moment dat u gebruik wilt maken van internet.

Tip: internetten in Europa - Nederland uitgezonderd - kost 24 cent per MB. Als u vrijwel niet gebruikmaakt van internet, heeft het weinig zin om een bundel voor bijvoorbeeld 100 MB af te sluiten. Het kan dan voordeliger zijn om af en toe roaming aan te zetten. Let er dan wel goed op dat u roaming weer uitzet als u klaar bent.

Buitenlandse simkaart
Gaat u voor langere tijd naar het buitenland, dan kan het gunstig zijn om ter plekke een simkaart aan te schaffen. Het nadeel hiervan is dat u dan ook een ander telefoonnummer krijgt. Om toch onder uw eigen nummer bereikbaar te blijven, moet u dan steeds van simkaart wisselen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.